torsdag 5 november 2015

Hormoner.

Dags igen för ett blogginlägg. Ni är många som läser. Men tyvärr väldigt få som lämnar avtryck efter er, TRIST! Men det är ju som det är det.
Sen sist så har vi varit i spårskogen och i sökskogen. Vi nöter på med lydnaden och nu börjar inomhussäsongen för den biten. Skönt att kunna träna utan att frysa arslet av sig trots minusgrader. Skönt att inte snön kommit än så att vi kan fortsätta att vara i skogen och träna.

I spårskogen går det riktigt bra. Walle sköter sig exemplariskt. Spårar i kärnan och plockar alla pinnarna. Så det blir kanske nån spårtävling framöver också. I söket går han som tåget och där ska det på träningarna framöver läggas fokus på att tänka mera som tävling. Alltså lägga fokus på att jag ska uppföra mig "tävlingsmässigt" och dessutom ställa lite högre krav på hunden.
Under vintern så måste jag också lägga fokus på mig själv, att bygga upp mina muskler och min kondition ligger högt på priolistan. Annars kommer inte jag att orka.

Lydnaden för klasserna framåt kommer jag att lägga en hel del på under denna vinter. Tror nog att min hund fixar det bara matten har de rätta verktygen. Dom skaffar vi oss efter vägen. Har ju två kanoninstruktörer som jag numera tar en lektion lite då och då för!

Sigge har ju också varit i spårskogen och han är en duktig spårhund, som vet hur han ska använda sin nos. Men så var det ju det där med pinnarna. Ska man verkligen plocka upp dom? JA det SKA man! Men Sigge han bara markerar dom. Sen får vi se vad vi går vidare med. Just nu är han en lite väl stressad tonåring. Stressen är där pga HORMONER! Så det kanske blir ett litet chip under huden för att vi ska komma nån vart med träningen. Det är alltså inte ett evigt nosande som är problemet utan en stress som är lite svår att rå på. Så jag tror att vi kan vara hjälpta av att ta ner de där hormonerna lite.
Sigge och jag kommer framöver att rikta in oss på viltspårandet. Har anmält till en kurs i vår men står tyvärr bara på reservplats. Hoppas vi kommer med!

Det som är på tapeten just nu är en sökkurs bestående av teori (i går kväll) och sök på lördag. Intressant teori som också bekräftar att mitt tänk i det här också är rätt. Visst det finns massor med träningsmetoder i söket. Men den här överensstämmer med min filosofi i det ämnet. Kul!
För att en hund ska bli en bra sökhund behöver den alltså inte ha ett enormt intresse för människor. Den ska däremot gilla att jobba. En "för social" hund är inte så himla bra i söket! Intressant! Tycker i varje fall jag, som verkligen tänkt så väldigt länge.
Walle är ju en hund som jobbar som få. En riktigt jäkla bra sökhund. Men den som är minst social av mina hundar. Därför är jag också lite skeptisk till att utbilda Sigge i söket. Han är nämligen ûbersocial. Nåt att fundera på.

Ja hur som helst så var teorin superbra. Gav många aha upplevelser men också en hel del att tänka på. En riktigt bra och pedagogisk teoridel. Nu ser jag fram emot skogen på lördag.

Den här kursen väckte ju också upp mitt intresse för den där jaktlabben igen, SUCK! Att få äga en sån hoppas jag på. Jag är numera inne på att träna jakt också. För med den grunden så kommer man att få en hund som kommer att gå kanon i söket. Så vi hoppas att det blir min tur att få äga en sån inom en snar framtid.

Ikväll blir det äntligen damhockey. Kan ju inte missa att se Damkronorna när de är här i trakterna och spelar. Match ikväll mot Finland i Njurunda. Spännande!

Inga kommentarer: