söndag 12 juli 2015

Träning efter ork

Jo då vi har tränat lite söndagens sök med Walle gick superbra. Han är verkligen på topp nu vad det gäller söket. Rutan var en gammal beprövad och av hundarna omtyckt ruta. Han jobbar så fint, raka skick, fullt djup, så fina markeringar och påvis. Finast vackraste prinsen min!
I lydnaden går han också finfint. Det är bara det där jävla framförgåendet som fan inte funkar. Har snart provat alla träningsmetoder som finns. Funkar bra när det finns hjälper. Men så fort dom är borta så är det som att han inte vet vad det där kommandot betyder. Suck, suck och trippelsuck!!!
Om nån har nåt råd så är ni välkomna!!

Sigge har också fått vara med på klubben. Lite lättare att ta med honom nu när Hilding flyttat. Vi ligger ju lite efter med träningen kan man säga. Men vi kommer snart ikapp. Han behöver verkligen träna när andra hundar finns i närheten. Tog en liten smitning till en SM vinnare i sök där på klubben. Matte skämdes förstås. Men SM vinnarens husse/förare tyckte att jag hade en trevlig och pigg krabat. det får man ju vara stolt över.
Gårdagens träning med Sigge gick mest ut på att han skulle ha kontakt med mig. Så fort han tog kontakt så kom en belöning. Vi fick verkligen jobba på LÅÅÅÅÅNGT av stånd från de andra för att det skulle funka, Inga stora krav, korta pass och sen vila i bilen. Sen tog jag ut honom då de andra åkt hem. Då blev det förstås en annan fart och kontakt. Drog långa svängar på planen, kom PRONTO då jag ropade, belönade med kamp. Ojoj vad han gillar kampen. Har en känsla av att det här kommer att bli en riktigt bra hund i framtiden!
Fick tips av E att träna mycket koncentration så det och kontaktövningar med störningar får vi väl lägga lite krut på framöver.
Vi har i varje fall en privatlektion hos Emelie inbokad i slutet av juli. Tror jag delar på den och tar halva till Walle och halva till Sigge. Sen så ska vi försöka boka in hos Anna Hilding i Gävle också. Kommer nog att bli ordning på dessa grabbar också!

Igår var det dags för sökträning igen. Eftersom att mina värden är lite sämre just nu så orkar jag inte riktigt agera figge så ofta som vanligt. Men jag har ju världens bästa träningskompisar och dom ser det inte som ett problem. Snällaste bästa gänget figgar lite mera istället. Jag fick då chansen att fota lite mera på träningen då. Det är ju alltid skoj med lite fina bilder också.
Lite lurig ruta med en "råstig" rakt upp i skogen. När hundarna är vana att utgå från en riktig stig eller en väg då kan det där bli lite lurigt. Första skicket gick finfint för Walle och han hittade figge, Markerade fint och gjorde ett utmärkt påvis. Andra skicket var ett tomslag och det var det länge sen vi provade. Men han gick rakt och fint och minst 60 m ut. Går han så här fint på tävlingen i sept(om jag mår bra och känner att jag orkar) så borde det generera i bra poäng på söket. Men vi får väl se.
Sen flippade vi ur lite. Eller han. Tog stigen på nästa skick. Men det löste vi rätt snabbt. Sen så hade han väldigt svårt på figge nr 4. Fick nog skicka om ca 4 gånger. Trots att han redan sökt av området så gick han fint ut igen. Han ger då aldrig upp den killen. En utmärkt egenskap kan man väl säga!
Önskar att jag också var lika envis när det gäller att tävla och inte bara att träna.
Min Prins är fasen Bäst, ja iaf i mina ögon.

Sen har jag ju verkligen tryggat min återväxt också. För Sigge han kommer att bli så bra han med! Men jag kommer inte att ha särskilt bråttom med honom då han kommer att behöva lite tid att mogna på.

Jag får drömma vidare om min jaktlabbe för just nu finns det inte en chans att varken hinna eller orka med en till hund!

Tjing! För nu däckar jag nog en vecka igen!

Inga kommentarer: