lördag 20 juni 2015

Midsommar

Så har midsommaren passerat. Eller idag är det ju midsommardagen men det är ju som vilken dag som helst i mina ögon. Midsommaraftonen firades traditionellt på byns vackra hembygdsgård. Det är ju rätt så mysigt där. Walle var med och skötte sig som vanligt exemplariskt. Två av tre barn var hemma med oss denna afton. Vi åt god man och det enda jag behövde styra med var efterrätten. Skönt när ungarna gör maten och man kan sitta er och bara vänta, äta och njuta. Sen paltkoma på soffan förstås. Sov mig väl genom åtminstone ett par långfilmer. Fast ungarna dom for och fiskade dom, så det var bara gubben, jag och hundarna hemma. Alla intog snabbt soffläge kan man säga.

Prins Walle firar midsommar på Rogsta Hembygdsgård

Eftersom att mitt liv just nu går på lite sparlåga så gör jag liksom det jag orkar med på dagarna. Så igår innan  "firandet" så blev det ett kort lydnadspass med Prins Walle. Vi drog en sväng till bruks och tränade lite framförgående, hopp-sitt-hopp och budföring. Det tar sig faktiskt med framförgåendet också.
Hopp-sitt-hopp borde bli ett bra betyg och likaså budföringen. Ska bara nöta lite mera stadga hos mottagaren då.
Husse var med som assistent och jag är så himla glad för att han följer med!

Budföring ska f.ö börja tränas lite med skott. Hur det blir med platsliggning med skott det får vi se.... Det händer ju en hel del med dessa skottgrejor. Lite konstigt att det fortfarande är med på brukset. Skottprövning borde verkligen göras separat. Med kanske en prövning om året på aktiva tävlingshundar?!

Framöver kommer det att bli noggrann dagbok över träningarna. Dessutom ett noggrant upplägg för träningen. Då kanske det händer når på lydnadsfronten också.
Fast som sagt så blir det efter ork!

Förra helgen var en bra helg för mig så då blev det sökträning. Fast visst märker jag att orken liksom inte finns där just nu. Men jag försöker precis som det sig bör att hålla igång det jag orkar. Jag vilar också massor och satsar på det som piggar upp. Ja som lite hundträning då!
Walle han går numera som tåget i söket. Han jobbar i jämnt tempo hela tiden. Vilket ju gör så att han orkar längre. Han markerar stensäkert, gör finfina påvis. Just nu får det mest bli lösa påvis av förklarliga själ.

Idag tänkte vi försök oss på med viltspår med blod för småkillarna och lite uppletande med Walle. Hoppas grabbarna gillar blodet!

Bloggandet kommer numera att bli rätt så sporadiskt. Det också för att det liksom inte händer så himla mycket på hundfronten numera och dels för att jag ska börja föra dagbok över vårt tränande så här kommer det alltså knappt att finnas nåt att skriva om.

Ha en trevlig midsommardag ni med. Ta hand om varandra. Lev här och nu det är ju det som är själva livet.
Kramis!

Inga kommentarer: