fredag 15 maj 2015

Plötsligt händer det!

Helt plötsligt händer det massor på hundfronten! OK jag vet det är inte söndag men är verkligen exalterad över gårdagens kurs så jag låtsas att det är söndag idag! Hahaha ;)


Här en ung Walle

För ett tag sedan så såg jag att det fanns en intressant tävlingslydnadskurs inte så långt härifrån, bara ca 14 mil. Enkel resa. Rätt ok i våra trakter. Väl värd all tid i bilen iaf! Tog med mig Walle men kan säga att jag var väldigt sugen på att ta med mig Siggepojken. Men insåg att jag måste lägga lite lydnadsgrund på honom först.
Funderade ut vad jag behöver träna på, eller vad jag och Walle behöver träna på.
Så det blev linförighet/fritt följ, krypet, budföring, framförgående/framåtsändande, inkallning och stadga i alla moment. Dessutom la E till momentförberedelse, störningar och tävlingsmässig träning. Ja som bonus fick man ju se en hel massa mer genom att titta på de andra ekipagen :)
En sån himla superbra kurs. Då gäller det ju bara att komma ihåg allt också. Antecknade lite då jag kom hem Sen får väl jag och K slå våra kloka ihop så ska det nog gå att komma vidare.
Känner mig så laddad för det här nu.
Fick dessutom tipset att börja köra LKl tävlingar och se dom som rena träningstävlingar för att skaffa oss tävlingsrutin. Smart :) Så det kommer jag att köra vidare på.

Kul på kursen var ju att jag och min dvärgschnauzerkompis fick mycket beröm för våra hundar. Att få höra att de är riktigt duktiga och att det är kul att se hur bra dessa raser verkligen kan jobba. Samt att hon förstod att dessa hundraser också kan bli "jobbiga" om de inte aktiveras på ett vettigt sätt. Att som wheaten och dvärgschnauzer bli jämförd med bruksraser det är väl inte fy skam det !
Jag är så glad att mina första wheatens kommer från Kennel Fehér Macko där A verkligen tänkt jobb och mentalitet. Guld värt för mig!
Så min satsning framöver kommer inte att bli på nån jaktlabbe utan på min egenuppfödda Sigge! Jag tror nämligen att den killen har en riktigt bra kapacitet för arbete! Så ser jag nu till att börja i rätt ände med lydnadsträningen den här gången. Med elitmomenten förstå!Plötsligt händer det massor .
Det har varit valpspekulanter här. Så nu hoppas vi att allt går vägen med det också.
Dessutom känns det verkligen (ja iaf just nu) som att jag kommer att ta en till valpkull efter Loppan. Varför? Jo resultatet av den första verkar ju bli superbra! Då gäller det bara att hitta den där drömkillen då. Med ett MH som jag tänker att är bra för arbetsegenskaper och gärna nån mer liten arbetsmerit eller iaf nån som jobbar och gillar att jobba! Jag vet ju vad jag vill ha det gäller väl bara att hitta det också.
Om hon löper som hon ska så blir nästa löp i början av nästa år och valparna blir en vårkull med leverans i början av sommaren 2016. Ja vi får se vad som händer framöver :) Har ju egentligen fått "lov" att använda en väldigt väl arbetsmeriterad hane så jag kanske kollar om det fortfarande gäller. Isf så tror jag att det inte blir nån konst att bli av med dom valparna i varje fall.

Idag blir det lite lydnadsträning och en resa till spårskogen.
Tänk vad en riktigt bra tävlingslydnadskurs kan gör med en hjärna hos en hundnörd!

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: