söndag 29 mars 2015

Tre Tn

Sökträning De Luxe kan man nog kalla den sökträning man håller på med nu för tiden. Så himla mysigt gäng man tränar med. Sen har jag ju dessutom fått en helt ny hund efter kastreringen gör väl inte saken sämre kan man säga. Ja vi har iaf söktränat idag (söndag) om ni nu inte förstått det. Hur gick det då? Jo då det gick ju så himla bra. Han är så duktig i söket min Prins Walle. Tre figgar som i helt vanligt sök, ja utlagda på vanligt sätt i förväg ni vet? Finfina sökslag, fina markeringar och fina påvis. Älskar liksom denna hund och hans arbete.
Dom två sista figgarna "bäddade" vi ner. Den första fick han köra med rulle påvis och hela den biten. Det vi ändrade på var belöningen. Figgen fick kasta iväg den nya belöningstuben med godis så fick Walle hämta den och i princip gör vad han ville med den. Full fart mot mig men sen tvärvände han och sprang till figgen så fick hon mata honom med godiset som fanns i.Sista figgen fick bli en hittaövning. Snabb belöning med "tuben". Tror bestämt att vi hittat nåt som Walle tycker är superskoj. Jag har nog aldrig sett honom med sån jäkla fart i söket. Han är ju bara så bäst min fina kille.

Jag har ju verkligen försökt att hitta en bra och attraktiv belöning i ffa lydnaden. Nu tror jag att jag verkligen hittat den. Walle och jag tävlar numera om många saker för att han älskar verkligen när vi tävlar. Vi har tävlat om tuben. Klara, färdiga, gå. Han bara älskar vårt tävlande. Bästa Walle Prins.
Så har jag ju börjat använda tuben som extern belöning i lydnadsträningen och det funkar super. Förresten vi tävlar där också. Igår tävlade vi om apporten. Ojoj vilken fart ut och vilken fart in. Nu har vi verkligen hittat DET! Träna,tävla, tub och ja vi tar några kliv framåt i vår träning med det här. så kul! Tre T passar oss bra just nu!

Igår så körde vi lite lydnadsträning. Fritt följ,apportering och så har vi börjat med att runda konen också. Fortsätter också med stadgeträningen. Tror vi är på rätt spår nu!

Fortsätter att läsa bästa hundboken nånsin "Från valp till stjärna". Tittar dessutom på filmen med samma titel parallellt. Kommer att köra det konceptet med Walle. Aldrig fel att börja om från början. Sen får småkillarna hänga med på samma resa. Så lär dom sig nåt dom också. Det kommer att bli så skoj. Så vi börjar med att träna belöning och att man får belöning sen man presterat och att man måste vänta på belöningssignal. Hoppas jag kommer att orka med att träna alla tre lika bra och lika mycket. Vi väntar ju på ett par valpköpare ska dyka upp nån gång. Medans vi väntar lägger vi en bra grund till den som vill fortsätta träna och kanske tävla. Men även för den som vill ha en
sällskapshund.

Här syns grabbarna som nr 2 och 3

Full fart är det på dom varje dag


Kom ihåg bara att leva här och nu i allt ert planerande. Det är ju nu som själva livet är. Kram!Inga kommentarer: