lördag 14 mars 2015

Tankar

Tankarna kommer och går. Detta år skulle jag ju satsa på Yris och hennes kommande tävlingskarriär. Äntligen hade hon mognat på sig, vid 4-års ålder. Lillskruttan. Men ödet vill nåt annat. Så svårt är det fortfarande att tänka på henne. Hon var ju så levande, full av iver och vilja att vara med matte och verkligen försöka göra det matte ville att hon skulle göra. Lite av en retriver i terrierkroppen. Will to please! Ni som följer oss vet ju att här tog det slut. Hon finns inte mer ibland oss. Så sorgligt!

Finaste Yris

Den historien och alla turer runt omkring den kommer jag att berätta här på bloggen bara jag känner mig redo. I samband med Yris sjukdom och död har jag tyvärr blivit utsatt för en del "skitsnack" och skriverier i socialamedier av personer som verkar leva sitt liv i nån slags egen sanning. Jag har aldrig nånsin varit oärlig i den här historien. Varför skulle jag det? Yris var inte min uppfödning utan nån annans! Oärligheten är det en del andra som verkar stå för! Allt som skrivits som jag sett och de PM jag fått har jag "skärmdumpat" och kommer att lägga ut här så småningom! Jag har även noterat att en hemsida förändrats, att saker som stått där tagits bort. Att en hund tagit cert efter sin död det är väl rätt anmärkningsvärt. Ja det här finns också sparat i min dator. Det här har jag inte gjort för att "sätta nån på plats" utan för att visa att alla i den här branschen inte är vad de utger sig för att vara!
Att en del inte ens följer RAS tycker jag är rent bedrövligt och det gör mig så FÖRBANNAD! Att man utger sig för att vara nåt annat än man egentligen är. Jag säger bara ojojoj hur kan man bara! Med såna människor vill i varje fall jag inte ha mer att göra.

Nu till andra tankar. Ska jag ha en till hund? Ska jag spara en av killarna här hemma eller ska jag helt enkelt ha bara dom vuxna hundar  jag har? Ska jag rent av köpa den där jaktlabben jag vill ha? Tankarna kommer och går.
Småkillarna är ju bara så underbara båda två. Båda har sån kapacitet. Jag tror verkligen att de skulle kunna att gå träna dem så de kommer till elitklass i lydnad och även i brukset. Det skulle väl också smälla rätt högt, min egna uppfödning :) Hur jag än vrider och vänder mig så har jag rumpan där bak.
Det har förresten alla andra också. Men jag undrar hur nattsömnen är i en del hem?

Måste så här i sena timmen tycka en till sak. Jag har rapporterat in Yris sjukdom med diagnoskod (om de nu råkar veta vad det är) till SWTKs avelsråd. Därifrån har jag dessutom BEGÄRT att få se det som finns inrapporterat i rasen. Men det lyser med sin FRÅNVARO!!! Nån mer än jag borde det väl finnas som rapporterat in nåt?? Eller är de uppgifterna hemliga?? Irriterad är bara förnamnet på vad jag är. Om man inte får veta hur ska man då kunna undvika dessa individer och de linjer de kommer från i sin avel??

Ja det här var en del av dagens tankar!

Ikväll är det mello men det struntar jag i.Ska lägga mig i tid för i morgon är det sökträning med bästa gänget. I skogen!!! Me like!

Inga kommentarer: