söndag 22 mars 2015

Hunduppfödning

Man kan nog säga att som hunduppfödare gjorde man väl ingen succé.
Ja det är inte lätt det ska gudarna veta. I min första valpkull på TRE valpar så sitter jag här med TVÅ kvar. Just nu känner jag mig jäkligt trött, ledsen och trött.
Ja jag har förstått att det inte är en dans på rosor och föda upp hundar. Jag ska väl tillägga att jag själv är riktigt nöjd med min uppfödning.
Jag har ägt iaf 5 wheaten som jag haft från valpstadiet. Så en del erfarenhet har jag ju från rasen. Visst är jag partisk men det här är riktigt trevliga och snygga killar med en enorm arbetsiver. Kort och gott finfina småkillar TILL SALU!! Kontakta mig gärna om DU är intresserad! MEJLÄntligen har snön tinat så pass att det går att köra sök i SKOGEN!! Fyra tappra hundar, fem tappra figgar. Underbart.
Premiär i skogen för den kastrerade Walle! Hur gick det då?
Jo det gick så himla bra!!!!
Raka fina skick! Bra markeringar! Finfina påvis! Inte nåt endaste styr med nåt annat överhuvudtaget! Sökprinsen han bara levererade! Visste väl att det här med kastreringen skulle bli bra!
Jag kan helt klart säga att jag fått en helt "ny" hund! Det här var förra helgen det.

Under veckan som gått har vi lagt spår. Spår till Gandalf och småkillarna blev det mitt i veckan. Små kort spår till Sigge och Hilding. Ca 100 m med 2 vinklar. Det fixade de finfint.
Gammelgubben han fick ett spår som var väl ca 250 m. Bra spårtempo så här på ålderns höst har han fått. Duktiga alla tre :)

Helgen som gått har ägnats åt hundaktiviteter och lite städning av hemmet så att det inte förfaller alldeles.

Lördagen tillbringades i sökskogen med fina vänner och deras hundar. Alltså måste bara säga att det känns som att jag äntligen vunnit högsta vinsten vad det gäller träningskompisar. Vi har ju bara så kul på våra träningar. Alla hjälper varandra och så har vi ju gofika och feedback efter varje träning. Man bara lär sig ju så mycket!
Den här dagen så var det en klurig uppgift för hundarna. Ja iaf för de som körde sök på traditionellt sätt. Ojoj vad svårt det blev när stigen inte var som den brukar vara utan rakt in i skogen. Efter en hel del strul så hittades iaf figgarna. Duktiga Prinsen min.

Söndag och lite mera hundträning. Småkillarna fick varsitt viltspår som det fixade finfint. Ca 100m och 2 vinklar. Duktiga grabbar.
Efter det ett par sökövningar var. Bäddade ner figgarna ca 30m ut i rutan. full fart ut för båda grabbarna. Den ena med nosen mera på än den andra. Men så duktiga båda två!
Ja men jag kan ju tycka att min uppfödning verkligen lyckats. Dom är verkligen taggade för jobb. Precis som jag vill att en hund ska vara.


Inga kommentarer: