måndag 2 mars 2015

Grattis och lite sökträning

GRATTIS PRINS WALLE


Ojoj, vart tog tiden vägen? Det 29 februari 2008 föddes den finaste prinsen av alla prinsar. Vi har hunnit med en del på de här åren. Grattis på födelsedagen den 28 februari detta år. Nästa gång du fyller år blir det på din rätta dag för då är det skottår! Hoppas vi får många fina år tillsammans!

Nu till nåt helt annat. Årets första sökträning i skogen. Hade bestämt mig för att testa med småkillarna. Det gick precis som jag tänkt mig.
En figge var, bra vind. Eller egentligen för hård vind kanske. Var noga med att lägga figgen så att de verkligen fick vind på den.
Hilding först ut. Figgen hittad förstås men först då han var ca en halvmeter ifrån. Men då fick han å andra sidan den finfint i nosen. Överlycklig över att det fanns en människa i skogen! Fixar fint att bli belönad hos en främmande person. Duktig kille.
Sigge då? Han har liksom en annan näsa han. Fick vittring på sin figge på långt avstånd. Han blir så ivrig så att jag släpper honom de sista metrarna. Fram till figgen, överlycklig han med. Fixar finfint att bli matad han med.

Det blev precis som jag trodde. Sigge har en annan näsa än Hilding. Eller så har Hilding inte upptäckt sin nos på samma sätt. Men en sak är då säker, de kommer att bli duktiga båda två på det man väljer att göra med dem.

Mawerick Stars Hilding

Mawerick Stars Sigfrid

Så lika men ändå olika. Bra på olika saker. Vill du veta mera om dessa två killar som fortfarande är till salu? Hör av dig på MEJL!
En närmare presentation med bilder kommer här på bloggen SNART!

Walle han fick köra budföring. Går med en väldig fart! Men stadga är det som behöver tränas med den här killen. Stadga i alla moment. Så även i budföringen, ffa hos mottagaren.
Får så lov att nöta vidare på den biten. Tävla? Ja vi får väl se hur det blir med den biten!

Idag lite hundträning, bullbak och så ska jag försöka hinna med lite pluggande också!

1 kommentar:

Trauma terapi i Borlänge sa...

Fina bilder på dina träningsglada Softisar :-)