lördag 3 januari 2015

2015

Nytt år, 2015! Smakar på siffrorna, mmm. Blir nog ett bra år. Planer har vi i varje fall :)
2104 (återkommer med en "årskrönika") var på ett sätt också ett bra år. Men de sista dagarna innan årsskiftet så grusades mina framtidsplaner rejält!
Yris insjuknade i en icke botbar sjukdom som gör att hon tyvärr inte kan användas i min avel. Eller inte i avel alls. Hon kommer att kastreras. Givetvis kommer hon att bo kvar här hos oss. Hon är ju världens bästa valpfostrare. Vi hoppas kunna hålla sjukdomen i schack. Går inte det så får vi ta andra beslut :'(
Det gör så ont. Min älskade lilla Yra Pyra som skulle blivit en sån fin och bra valpmamma.


2105 kommer att bli ett spännande år.
Loppan kommer att paras på nästa löp. Hane? Inte bestämt än. Men vi ser fram emot en vår/sommar kull.
Walle och jag kommer att fortsätta vårt tävlande och siktar då förstås på uppflytt i brukset. Han kommer förmodligen att kastreras under året som kommer.
Har anmält till Nosework kurs som börjar i februari. Vilken hund som jag ska ha med på den det vet jag inte än. Yris eller Walle vi får se.
Vi kommer att fortsätta viltspårandet och siktar kanske på ett championat med åtminstone ett par hundar!
Mina hundar börja på bli några år allihop. Yris fyller 4, Loppan fyller 6, Walle fyller 7 och
Kungen fyller 11 i april. En kille som fortfarande är som en ungdom i både kropp och själ. Men jag vet ju att den tid som vi har kvar med honom ändå är en slags bonustid.
Kanske dags för en ny valp här så småningom....  Jag behöver en ny avelstik och så vill jag ju ha min jaktlabbe nån gång!! Vi får se!

Valparna då? De söker fortfarande nya hem. Under tiden tränar jag vidare med dom. Vi har varit på totohallen och tränat lite kontaktövningar med störningar. Gick rätt så bra. Men tänk att de betedde sig precis tvärtom mot vad jag trodde att de skulle göra. Underbara killar!
Sigge han behöver lite mera aktivering det ser man rätt tydligt. Han är också den som behöver träna passivitet. Hilding är en mera balanserad kille.
Sigge och jag tog en promenad runt fina Lillfjärden här om dagen. Flera hundmöten i skymningsljus det gick så bra. Han var verkligen duktig den lille killen. Nästa gång tar jag med mig Hilding på ensampromenad. Grabbarna får ta tid från de andra hundarna nu ett tag. För det måste ju läggas en bra grund hos dom båda.

Tjing!

Inga kommentarer: