torsdag 22 maj 2014

Träning!

Men nu var det väl lite tjatigt då? Men vi är ju i ett sånt flow med träningen (ska inte säga för mycket) så det är bäst att passa på. Jag skriver ju här för att komma ihåg min träning. Det här är alltså en form av träningsdagbok lika mycket som en blogg. Fast jag borde väl ha en riktig träningsdagbok med. Jaja man kan ju inte ha allt här i världen? Fast en del dokumenterar jag ju i mitt lilla block också ;) Man har ju dokumentationsplikt? Ja iaf på jobbet. Det man inte skrivit ner har aldrig hänt?? Nä skämt åsido. Det är rätt bra att rita ner ett par rader ibland.

Tränade med en kompis på klubben igår! Kul och bra träning. Bra med ny hund som störning f Walle. För Yris så är ju Rozzo en gammal bekant.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag plockat fram pallen igen och idag var den med till klubben. Nu ska det nötas bakdelskontroll med hundarna.
Walle han kan ju det här han. Men det är väl aldrig fel med lite repetitionsövningar. Fin kontroll på bakdelen har ju den hunden.
Körde pallen, hoppet, apportering, krypet, framförgåendet. Ja linförighet/fria följet också förstås.
Börjar få till rätt hyfsat i krypet. Ska bara bort med lite hjälper då och förlänga sträckan efter hand förstås. Såg en himla bra film på nätet om hur man kan lära in krypet. Den inlärningen anammade jag direkt så den ska nog provas på Yris.
Så verkar det där jäkla framförgående lossna då, äntligen.
Avslutade med budföring i full fart!
Känner mig riktigt sugen på tävling och faktiskt klar också!! Bara att anmäla då!
Jag har iaf sett ut ett par tävlingar! Tävlingsoutfiten ska ju stickas också ;)

Snygg??

Men om det blir sök eller spår det vet jag inte. Skulle behöva träna söket tävlingsmässigt nån gång för att se att det verkligen funkar. Spåret det kan han ju redan!

Vår fina bruksplan


Med Yris blev det pallen. Den hunden börjar också få en bra kontroll på bakdelen. Men där behövs det mera!! Hon är ju lite snabbare i sina rörelser om man säger så (milt uttryckt). Ibland tror jag att hon rör sig så MYCKET fortare än hon tänker, haha! Förlåt Yris!

Mera träning behövs det!

Linförigheten börjar se rätt bra ut. Vi ökar på tiden innan belöning för varje gång. Men varierar den ofta förstås.
Inkallning, apportering, tävlingsmässigt klar? Ja visst.
Hoppet tränar vi vidare på. Likaså kryp och framförgående. Men där börjar det se riktigt bra ut.
Avslutade med en budföring och platsliggning som gick så bra!

Sen så fick jag för mig att testa lite på agilityplanen med Yran. Vilkenfart och vilken glädje den hunden har. Ja vi har ju nött miljöbanan i räddningen och det har väl gjort sitt antar jag? Hindren är ju inte direkt främmande precis.

En fantastisk träningskväll blev det.
Sen så har vi beslutat att åka till lite andra klubbar för träning. Vilket ju kan behövas. Att lägg plats med nya hundar behöver vi verkligen!
Ljusdal bli nog först ut!


Inga kommentarer: