fredag 23 maj 2014

Sommarvärme

Igår var det dags för skogen. Varmt som bara den. Men ingen av oss bryr sig särskilt mycket om vädret. Hundarna bör ju tränas i alla väder. De ska ju funka i värme, kyla, regn, snö, blåst. Ja i alla slags väder. Man får bara så lov att tänka på att vattna, vila. Ja ni vet allt det där....

Endast 3 entusiaster var vi den här kvällen. Då är det svårt att få ihop en riktig sökträning. Men systemsök och budföring funkar fint det.
Systemsök är bra träning för hundarna. För att få ut dem 50-60 m i sökrutan och för att få dem att jobba i , ja just ett speciellt system. Att man sen får en riktigt bra konditionsträning för hunden på ett sånt pass är ju bara bonus.
Att sen se glädjen hos hundarna när de får springa i full fart ut till figgen är väl bara en stor bonus det med!
Körde flying med Walle på alla skick. Med Yris så blev det flying på en del och stanna upp på stigen på en del.
Där ska jag ta mig ett par pass längre fram då jag tänker på hur jag verkligen gör då det är ok för hunden att dra över stigen direkt resp stanna till och vänta på att bli skickad.
Hade tänkt köra markeringsträning med Yris med glömde helt bort det.

Yris på väg in till stigen efter avslutat jobb.

Eftersom jag nu ÄNTLIGEN har siktet inställt på tävling så måste jag tänka uppflytt och jobba vidare på momenten som kommer i lägre i varje fall.
Så budföring med skott måste vi ju också testa på. Sagt och gjort.
Men bara med Walle än så länge. Jo då gick ju hyfsat det med. Fast en reaktion blev det. Han stannade upp, kollade mot skytten. Men fortsatte som tur var sen. Det var som om han tänkte. Vad håller de nu på med?? Ett skott till då. Saktar ner igen men fortsätter utan att lägga på sig det minsta. Men en sån reaktion får man ju inte ha på tävling förstås. Så vi lägger upp en plan för skotträningen.

Så vi kommer att börja lite annorlunda. Träna på skott under andra moment som lydnaden tex. Dold skytt långt borta. Förflytta den närmare och närmare. Kör vi sen under budföring så får det bli på väg mot matte till en början.
Fast jag är inte det minsta orolig för att det inte ska funka.
Yris i bilen hon struntade väl då det pangade. Skönt!

En härlig kväll i skogen blev det i varje fall. Fortfarande myggfritt!!!


Inga kommentarer: