fredag 31 januari 2014

Äntligen lite räddningsträning

Så kom jag då äntligen iväg på en räddningsträning. Inomhus, det är lyx det. En bra lokal. Där det varit kontor och det finns också en del andra utrymmen. Den står tom och ska tyvärr rivas till våren. Suck!
Med mig hade jag Walle. Alltså den hunden kan man verkligen imponeras av. Inte sprang han som en dåre på de ytor som fanns där utan han sökte faktiskt av ganska så ok i rummen. Tycker nog att han skötte sig finfint.
Nere i lagerlokalen hade han lite jobbigare att ta sig fram till figgen. Men han fixade det ju.
De flesta andra hade tränat där tidigare och de hade inte haft det så lätt den första gången i den lokalen heller.Är så STOLT över min terrier. Visst är han lite miljökänslig så skogen passar väl honom bäst. Men med miljöträning och en kursledare som verkligen vill få fram hundar till slutmålet så tror jag att han hade fixat det då det begav sig! Fast nu hade han ju en C-höft. Men de bilderna hade ju gått fått omlästa hos SBK!
Förresten så tror jag min Yrapyra också fixat delprov 1 och troligtvis en hel del av fortsättningen också. Men där gjorde jag ju valet själv att inte fortsätta...... och det var inte bara av en anledning.
Det vore väl fasen om inte jag skulle kunna få fram en wheaten till räddningshund.
Tror det får bli från min egna uppfödning isf!
Loppan ska paras vid nästa löp och där tror jag att med "rätt" hane att jag kan få fram en riktig arbetsmyra!
Fast det går ju träna detta bara för aktivering också!

Dagen efter träningen så funderade jag hit och dit. Vad vill jag med räddningsträningen?
Eftersök hos polisen är en grej som lockar. Då är det till att riva fram de papperna och kör igång träningen med Walle för det är ju tanken med den hunden. Han blir ju inte yngre han heller.
Med Yris ska jag absolut köra igång för att träna till IPO-R. Fan det vore ju hur skoj som helst!
Tror absolut att hon fixar en tävling i A-klassen.
Nu är ju inte jag nån tävlingsmänniska....... Men jag kanske kan bli?
Idag har jag beställt ett supersnyggt tjänstetecken till henne! Hon kommer att bli så fin, gullhönan!

Jaktlabben då? Ja vi får väl se ;) Tiden kanske inte räcker till? Eller det gör den ju inte! Men man lever ju här och nu! Så vi får se.

Ha en trevlig helg!!!

Inga kommentarer: