tisdag 17 december 2013

Yris

Yris 1 dag gammal
Foto: Kickie Norrby Kennel Villa Rosa


Här händer det inte så mycket. Jo vi väntar ju med spänning på att se tecken på DRÄKTIGHET hos Yris. Hon är ju Parad med Kungen. Vi hoppas ju förstås på att det blir en lagom mängd söta valpar med bra fördelning. Men fram till dess att vi vet så håller vi en liten låg profil.
Men är nån intresserad av att veta mera kontakta mig på mejl:
Vi kommer att söka en fodervärd också!

Yris idag 2år och 7 månader

Sen så lever livet på som vanligt förstås. 
Påbörjat det som ska bli krypet med Walle. Lägga sig rakt och träna stabilitet i själva liggandet. Lägger sig rakt det gör han ju. Sen så ska han ju ligga kvar helt rakt då jag förflyttar mig runt honom. en liten bit i taget och ett kort träningspass varje dag. Ja sen så nöter vi ju lite annat också. 

Sen så har jag dragit igång lite mera lydnadsträning med Yris också. Hade verkligen tänkt att strunta i det. Men hon är verkligen så pass lyhörd så att det är verkligen skoj att träna med henne. Hon är snabb i tanken och gillar att träna så varför inte. 
Vi nöter lite fotposition, sitt, ligg och stå. Så lite skiften mellan sitt, ligg och stå. Sen ska det plockas fram klickerbibeln och träna utifrån den. Lite spännande att se hur långt vi kan komma under vintern med träningen. Det vi antagligen måste lägga fokus på är stadgan i momenten, doggie zen som det kallas i klickerkretsar.

Måste nog in till stan och köpa mig en bra matt med gummerad undersida för att ha vid träning. Ska försöka göra ett hundrum efter jul. där jag kan ha mina hundgrejer sen med nån extra spegel påväggen så att jag kan se när jag klipper hundarna och när vi tränar. Kommer nog att bli hur bra som helst!

Ja som ni ser så har man aldrig tråkigt när man har hund. Problemet är väl att man inte riktigt har tid med andra saker ;)
Julstäda? Vad är det?

Inga kommentarer: