torsdag 17 oktober 2013

Sök, Yris och Walle!

Söktränat.
Ja egentligen skulle jag jobbat idag men bytte arbetsdag eftersom jag ändå skulle jobba administrativt och det jobbet gjorde jag hemma igår i stället.

Så idag har jag och Yris tillbringat fm i skogen på sökkurs. Ett helt underbart gäng som går den här kursen. Jag började den mest för att jag skulle kunna jobba vidare i söket med Yris och för att se om det fanns lösningar på våra "problem".
Förra veckan så gick det över all förväntan i skogen och den här dagen gick det ta mig sjutton ännu bättre.
Idag så skippade vi målbildsträningen och hon fick första figgen på vindsidan ganska så grunt. Se hon var med på noterna redan innan vi kommit till starten av rutan. Hade figgen i nosen på långt håll. Rakt ut direkt på figgen. Skitsnyggt!
Så hade vi bestämt att hon ska få vara länge hos figgen, äta mycket korv och till sist lite leverpastej. Det verkar som att ett lugnt figgejobb utan lek och stoj passar Yris så mycket bättre. Synd att jag inte kommit på det tidigare!
Sen vi började med lugn och ro hos figgen med mat och lite småprat så känner jag igen min hund. När det blir för stimmigt så blir hon tyvärr lite osäker och tycks tänka, "tyck om mig snälla" så fjäskar hon rätt rejält. Jag ser ju verkligen skillnaden nu.
Hon jobbade lika fint hos alla figgar idag och det sista skicket var bara så klockrent. Får minsann försöka få till en lite sökträning innan nästa torsdag för att se om hon kommer ihåg det vi lärt oss och träna på vår läxa!

Jag måste verkligen säga att jag faktiskt tvivlat på när man sagt att hon inte har ett tillräckligt stort intresse för människor. Nu ser jag ju att hon gillar folk. på rätt sätt.
Sen så kom jag då verkligen på att jag och Yris vi trivs bäst i skogen vi! ja det är nog skogssök jag och hundarna ska pyssla med framöver.
Visst vi kommer ju att fortsätta att träna räddning men mest för aktivering framöver.

Det känns rätt skönt att komma till insikt!
En tävlingshund kommer att införskaffas och siktet är inställt på tävling. En bra ras för brukssök står högst på önskelistan!

Sen till nåt helt annat. Igår morse besökte vi veterinären och hormonchippade Walle. Nu när han äntligen blivit så fin i hullet igen tänker jag inte riskera att han går ner sig igen under tjejernas löp. Hoppas nu bara att det hinner "ta ordentligt" innan de kommer i löp. Ser jag att det funkar bra så kommer han kastreras på "riktigt" innan chipet slutat verka. visst han skulle kunnat bli en alldeles förträfflig avelshane. Men han har en C-höft. Visst han kan ju paras med tik med A. Han är inte heller nån problemhund och han är absolut inte jobbig på nåt sätt. Men han har det jobbigt när tikarna löper. Förresten så behöver jag väl inte förklara....
Det känns just nu bara så rätt!

Inga kommentarer: