lördag 5 oktober 2013

Lördagssök!

Hade stämt träff med 2 vänner för lite sökträning denna lördag. Hade med mig både Yris och Walle för lite träning. Skulle bli skoj att få köra Walle i räddningsmiljö också. Det var ju rätt länge sen!
Svår miljö dessutom, stenbrott med mycket stenar som sitter lösa och rasar rätt så lätt. Det betyder tung belastning för hundarna.Walle ut som hund nr 2. Nog märktes det att han inte tränat i den här miljön på länge. Men han var så duktig! Två figgar bland stenarna. Med en rätt kraftig vind så fick han den figge som var tänkt som nr 2 först i nosen. så han jobbade sig mot den. Men det blev rätt jobbigt så han återvände till mig. Då backade vi lite i området så att han skulle få den som var tänkt som nr 1 i nosen. Det fick han också. Fast uppgiften blev lite svårlöst, men till slut så. Då miljön ändå är rätt så svår så körde vi bara med rena hittaövningar.
Figge nr 2 han ju haft i nosen en stund så nu gällde det bra att ta sig dit! Där behövde han en hel del stöttning i form av att jag följde med honom bit för bit fram mot figgen. Walle jobbade fint ca 4-5 m framför mig. Det gick så bra och jag är så stolt över min whetehund idag.
Dessutom så skötte han sig riktigt bra i bilen, som annars är vårt stora dilemma. Denna arbetsnarkoman vill bara jobba, jobba när han är med och skäller då en hel del. suck. Men idag skötte han sig rätt bra! Skönt!!!!Yris hon fick en figg långt ut i området. Rackarns vad bra hon jobbade. Behövde ingen stöttning alls i miljön. Jobbade självständigt över stenarna och som enda hund idag som inte behövde nån stöttning för att ta sig fram i den här svåra miljön! Kanske borde jag göra provet ändå?? Nu satte hon verkligen griller i min skalle!
Alltså det enda som man kan se är att hon behöver lite längre startsträcka än en del andra hundar. Hmm. undra varför? Det gäller nog att motivera henne lite mera. Synd att JAG kom på träningsmetoden för sent bara...... Nu måste jag försöka hitta nåt som gör att hennes motivation ökar och att hennes startsträcka blir obefintlig. Men en sak är säker hon har rätt bra kapacitet när hon vill! ;)

Nu snarkar både Yris och Walle helt slut efter dagens träning.
Dessutom har Yris skapat huvudbry hos sin matte denna dag!

Inga kommentarer: