måndag 14 oktober 2013

GRATTIS!!!!

Börjar med att säga GRATTIS till de som gjorde delprov 1 i Räddningen i söndags. Alla 4 klarade sig!!! Ni är BÄST!!!!!

Zimone-Eddie, Micaela-Herja, Maria-Watt, Helena-Acke och vår kursledare Gerd!

Ni som hänger med här i bloggen vet att jag inte gjorde mitt prov och varför. Men en kort resumé!
Nåt har hänt (eller inte) under träningens gång som gjort att min Yris inte alls utvecklats som jag tänkt. Så därför så tog jag rätt tidigt beslutet att inte göra delprov 1 alldeles på EGEN hand. Så då behöver det inte spekuleras i det mera! Klart slut!!!!
Så i stället så planerar jag ju hennes först valpkull för fullt just nu!
Sen så har jag ju börjat en sökkurs (skogssök m inriktning mot tävling). Där har jag tillsammans med kursledaren löst Yris formsvacka (som jag kallar den) på ett bra sätt! Så nu har hon ett fint och genuint figgeintresse igen. Även i Räddningen :)
Jag kommer att fortsätta att träna med räddningsgänget förstås. För den här typen av träning är ju så skoj. Men jag kommer inte att lägga ner själ och hjärta i det hela. Lite skönt är det allt att inte känna att man "måste", ja iaf just nu!

Hoppas att alla som går kursen fixar det ända till slutet! Lycka till!

Som sagt var så planerar jag för full för min första egna valpkull och föräldrarna blir Yris och Gandalf. Jag förväntar mig mycket rastypiska valpar med en hög energinivå. Båda har silkig tunn päls, ingen har svart,grått, ellr blått i skägg eller på öron. Alltså precis som det ska var enligt rasstandard!
Till den kullen söker jag också en fodervärd! Kanske får nån lite fis stanna här hemma också!
Ska bli så spännande.

Så till er som är nyfikna på mitt "nya" rasval. Ni får fortsätta att vara det. Men det kommer så småningom att presenteras här i bloggen. Men att köpa en till hund ligger längre fram i tiden. Om det skulle vara så att jag vill satsa för fullt på räddningen igen så måste valpen vara född före april nästa år. så ni vet.
Nä det är en härlig dag så ut får det bli nu. Fylla på lite lydandskunskaper för en del av hundarna och energi för mig.

Kram!

1 kommentar:

Annelie sa...

Visst är de lite tråkigt när de inte riktigt blir som man tänkt sig i träningen. Man får helt enkelt ladda om och se vad som passar hunden bättre istället. :)

Den insikten gör en till bra hundtränare.

Hoppas på att få se dig och dina hundar på tävling, ni kommer vara så bra!