söndag 14 april 2013

Räddningskurs

Då har den då börjat, räddningskursen. Första gången som jag fått betalt för att gå kurs. Känns helt ok tycker jag själv. Idag så var vi i stan och alltså inte så långt att åka, skönt. Solsken och varmt. I solen har det varit ca 20+ idag, underbart och svårt att klä sig! Men inte ska jag klaga, äntligen så kanske våren kommit?

Idag så har vi påbörjat träningen med att styra våra hundar i sökområdet med vår egen kropp. Släppa hunden lös på en stor parkering med vägar med en del trafik på känns väl si så där. Men det gäller att lita på hunden. Min Yris drar inte så långt ifrån mig så det känns helt ok för mig. Vi vandrade fram och tillbaka, hit och dit på denna parkering. När jag och kursledaren bytte riktning så kom hon efter även om det ibland tog en liten stund. So far so good!

DSC_0024_redigerad-1

DSC_0029 Jag kommer i full fart ser ni väl?

Sen så gjorde vi 2 invindningar och figge i vind det är hon riktigt duktig på. Det är så skoj att se att hon jobbar så bra med nosen!

I en annan del av området så tränades det med “färdiga” räddningshundar. Vi hade besök från Sundsvall idag. Spännande att se hur de jobbar. Vi kollade på en hund och fick lite tips av den hundföraren. En del saker som föll på plats!

En del av dagen ägnades till administrativa uppgifter också. Vi fick tillbaka våra protokoll från inträdesprovet. Riktigt nöjd om jag får säga det själv. En liten kommentar fanns det även på papperet. En sak som vi ska träna xtra på. För vår del så står det att Yris behöver träna på sitt figurantintresse! Ja då är det väl bara att ta tag i det då ;)
Ja egentligen så blev jag faktiskt lite förvånad att hon på provet hade ett lite dåligt figurantintrese. Jag såg ju det själv också. För hon brukar faktiskt ha ett lite större intresse för figgen än hon hade då. Ja det är ju bara att träna på! En hund som ska bli räddningshund måste ha ett STORT intresse för figgen, det är ju det som är själva grejen ;)

Tomte då hur blir det med inlägget om tomten undrar ni säkert? Det kommer så småningom. Jag har en tenta som måste göras först, suck!

Ha en skön söndagskväll!

1 kommentar:

Anonym sa...

vad duktiga ni är du och lilla "Yrispyris"...dåligt figgeintresse jaha det var ju säkert bara den dan eller? så glad som hon brukar bli!
Må så gott// Kerstin