måndag 4 februari 2013

Söndag

Igår var det en helt underbar dag. Solsken ett par minusgrader och det bästa av allt, LEDIG!!!!
Ut i solen då. Tog en promenad i skogen på fm. Gubben, dotra och 2 hundar fick jag med mig. Så härligt!

Lite senare på dagen så skulle ungdomarna in till stan för att kolla på hockey. Då passade jag på att ta med mig de 2 andra hundarna för en promenad i stan. Ja en liten kort träning blev det för Yris också :))

Testar att lägga bilderna i ett album. Åsikter om det nån?

En sån underbar dag det blev!

Hittade förresten en del anteckningar från en föreläsning som jag var på i höstas. En tjej som vunnit bruks SM ett par gånger föreläste på Hudiksvalls Smådjursklinik. En riktigt bra föreläsning om träning och tävling. Där jag faktiskt köpte det mesta.

När hunden är mellan 8-12 v lägger man grunden för det mesta. Då är det riktigt bra om man kan vara hemma med den. Så om jag nån gång skaffar mig en valp igen så ska den tiden vara helig! Då ska jag VAVa!


Man lär sig att se valpens svaghet/styrka genom att iaktta den i olika situationer. Man kan lägga stort fokus på dess mentalitet och utgå från den när man sen tränar. Då kan man alltså hjälpa valpen att bygga upp den så att den fungerar bra trots ev svagheter.
Under valptiden bör man börja att lära in inkallning, ligg, sitt, fot,stå, gripa och bära!
Lär in med ord (kommadon) och ge den hjälp hunden behöver från början. Störningsträning bör ske under kontrollerade former alltså med träningskompisar där man lätt kan gå in och styra upp situationen.

Kom ihåg att alltid ha en plan för din träning :)

Ja det här var lite om valpen från den föreläsningen. Jag kommer att i kommande inlägg skriva lite mera om unghunden/vuxen också lie om vad hon sa om fysträning!

Tjingeling!

Inga kommentarer: