torsdag 7 februari 2013

Nytt träningsställe

Räddningsträning mitt i veckan hör inte till vanligheterna kan man säga. Men för mig som jobbar skift och helger är det ju kanon med lite träning på en vardagkväll:)
Eftersom min satsning nu framåt kommer att vara på Yris så är det hon som kommer att få vara med nu framgenom. Är det så att det visar sig att hon inte klarar inträdesprovet eller att vi inte kommer med på kursen (det finns ju trots allt bara 6 platser) så kommer jag ju att byta hund till Walle i räddningsträningen. För då ska det tävlas IPO-R i stället!
Såg på SBKs hemsida att det är en sport som är på frammarsch! Kul!!!!!

Yris har ju lite svårt när det är mörkt och fram till igår så trodde jag verkligen att det var mörkret som är den stora boven. Eller möjligtvis miljön?
Men efter att ha iakttagit henne under sökarbetet igår så är det bara att inse att det inte alls är mörkret eller miljön utan NOSEN!!!! En hund som inte har förstått hur hon ska jobba med nosen. Förmodligen på alla inomhusplatser eftersom hon gärna drar ner den i marken och spårar då vi är inomhus!
Äntligen har jag klurat ut vad som är bekymret! Bara att backa bandet då…………. Lååååångt dessutom!
Måste väl dessutom rannsaka mig själv.

  1. Har jag sökutbildat rätt från början?
  2. Har vi gått för fort fram?
  3. Eller har hon helt enkelt inte nån “söknos”?

Hur som helst så blir det till att ta flera steg tillbaka i träningen, alltså inte bara 2 utan kanske 12? Ja vem vet?
Ja huvudsaken är väl att jag vet hur jag ska gå vidare med träningen.

Igår så testade jag efter genomfört sökarbete att köra med en X-figge. Bara för att få igång henne lite mera och att få upp hennes nos lite. Z fick locka på Yris och försvinna in i mörkret. Där inne så hade vi placerat ut M helt öppet mitt på golvet. Jag tog Yris och gick iväg och Z smet ut tillbaka. Släppte in Yris som då hade full fart in rakt mot M hon hittade henne omedelbums men nån nos tror jag inte att hon hade på. Så hur går vi nu vidare?

  1. Vindövningar i massor.
  2. Nästan helt öppna figgar på mycket kort avstånd inomhus.
  3. En hel del koppelsök!

Problemen har ju kunnat vara värre. Eller hur?

Hur som helst så är det imponerande att det kommer 9 ekipage till en träning kl 19 en vardagskväll när det råder värsta snöstormen ute.
Tack bästa träningsgänget för en bra träningskväll i en kolsvart källare med stampat jordgolv!

Inga kommentarer: