söndag 3 februari 2013

Inspiration

Kom iaf iväg på lördagens räddningsträning. Eller träning och träning. Gävleborgsdistriktets räddningshundsutbildare GM skulle komma och ge oss lite info samt checka av lite hur våra hundar funkade i miljö, mörker osv…..
Jag hade ju egentligen inte alls tid att vara med på detta då jag skulle ha kalas på kvällen. Två av mina barn fyller ju år i februari och vi skulle ju ha kalas för ca 25 pers med mat och allt styr som hör till.
Jag hann med alltihop denna lördag!

Tyvärr så är det så att platserna till räddningshundsutb bara är 6 så det kommer att bli en strid på kniven om dem! Budgeten i distriktet tillåter inte fler än så!
Hundarna måste vara röntgade innan inträdesprovet så det är väl dax att ta tag i det och hoppas på ett bra resultat!

Jag började att figga till de 3 första hundarna! Spännande :)

Så här kan en vy för en figge se ut.

Ja denna dag tog det lite tid, ett “nytt” mörkerutrymme användes och det tog lite tid där för de flesta hundarna! Jag så var då första omgången hundar klar och dax för vår tur. En hund före så då passar vi på att binda upp en stund för det är ju också ett moment som ingår i  inträdesprovet!

Det fixar hon finfint!

Vår tur då!
Första “momentet” var lyfta hund upp till en avsats, klättra upp själv och koppelsöka av “området, upp på en till avsats men då upp för en BRANT liten trappa, söka av den avsatsen, trappan ner, kliva ner på det “rätta” golvet, lyfta ner hunden, CHECK! Japp inga svårigheter med det momentet. Fördel med lätt hund som är van att lyftas upp och ner från ett trimbord!

Så mörkret då. Där dök det upp en del att träna på kan man säga. Damen måste lära sig att slå på nosen i mörker. Ja efter en stund så förstod hon det. När hon var nästan framme hos figgen i det becksvarta mörkret så slog hon huvudet i en planka. Ut igen då och börja om från början börja om på nytt trallalala…… Till slut så fixade hon det iaf. Fast det tog TID!

Sen uppför BRANTA rätt långa trappor, där hänger man nästan inte med. In i ett rum med en figge gömd bakom en vagn. Den var det inga som helst problem att hitta! Så ner för trapporna då. Samma fart där minsann. Trappor med olika underlag, galler, sten, järn, branta, höga, inga som helst problem där inte!


Figge 3 fanns i en del bråte med instabilitet under tassarna, det fixade hon fint.
Min duktiga tjej!

Nu vet vi vad vi ska träna på! Åh vi ska ge järnet min Prinsessa och jag!

Som hundförare måste man också vara i GOD form så dag att väcka upp kroppen ur den LÅÅÅNGA dvala den befunnit sig i.
Viktminskning och rätt hård träning får det bli nu!

Kvällens kalas var dessutom så LYCKAT.
Jag har nog VÄRLDENS BÄSTA FAMILJ!!!!!!

3 kommentarer:

Kerstin sa...

VAd kul att läsa om träningen och där ser man ju snabbt att mna inte har nån chans, hahahaha fast det kan vara skoj att träna med er i alla fall!
Kram Kerstin

Christina sa...

Ja du Kerstin jag funderar nog en hel del själv.....
Brandmanstest med 24 kg packning, träna varje söndag i ca 1,5 år (om man klarar sig hela vägen. Sen en massa utbildningar och tester efter det. När/om man blir godkänd så börjar ju det egentliga jobbet.

Träna, träna och träna. Kanske på egen hand men också att hitta träningskompisar som vill träna så ofta. Det är ju en sak så länge man går sin kurs.........
Hualigen ;)

Anonym sa...

Ja hoppas verkligen att NI kommer med!!!! jag är gärna med och tränar, de stunder jag kan om det är ok för gruppen!!!!
Nu ska jag till huvudstaden å plugga!
Tjingeling! K