lördag 27 oktober 2012

Framsteg

På träningsfronten är det rätt lugnt. Vi leker lite hemmavid. Vill inte ge mig ut i skogen mol allena………. Men i möra blir det iaf efterlängtad sökträning.

Har i veckan varit på en riktigt bra föreläsning på Hudiksvalls Smådjursklinik. En föreläsning av tjej som heter Sandra och som har vunnit SM i bruksgrenen sök några gånger. En riktigt bra föreläsning. Kul att höra om nån annan träningsmetod och få lite nya infallsvinklar på  hundträning. Det kan verkligen behövas just nu.

Hon snackade iaf om grundlydnad och tävlingslydnad. Att hon inte alls tävlade så mycket. Det kändes ju på nåt sätt skönt att få bekräftat det jag själv tänkt att tävlandet på nåt sätt “tränar ner hunden”? Alltså jag kommer inte ihåg riktigt hur hon uttryckte sig men det var väl ungefär så. Hoppas ni förstår vad jag menar. ;-) Ja nu har jag ju aldrig tävlat och kommer förmodligen inte heller att göra det. Dom planerna har iaf tillfälligt lagts på hyllan.

Hon pratade en hel del om ordinlärning och det var nåt som verkligen föll mig på läppen. Spännande! Men det får bli på min nästa hund som kommer att bli en BRUKSRAS! För nån gång sa jag komma längre än vad man kan göra med en terrier……….. Så det så! Tränar ju numera med en hög med brukshundar och jag kan verkligen se skillnaden. Visst det finns ju bruksraser och bruksraser också! Retrivers är för den delen rätt spännande de med!
Är ni intresserade av brukset så ta chansen att lyssna på en föreläsning av denna tjej, skitbra. Tror ta mig sjutton att jag ska försöka hitta nån kurs för henne!

Yris och jag tränar vidare på pilatesbollen. Hon gör framsteg!

Från att i torsdags varit livrädd för bollen till att idag lördag fixa detta så måste man ju säga att hon är rätt så läraktig!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Hej från Skåneland!
Coolt med pilatesbollen :)
Här har det varit och är det mycket både på hund, hus och jobbsidan. Tikko har haft Borelia och insjukna med blodiga diarréer ock kräkningar och vi trodde faktiskt att denna gången så var det nog till ända, men efter två dagars dropp och tre veckors penicillin, specialfoder och omvårdnad så är hon återigen piggelin. Alicia har också varit inne med magåkomma, men hon har ju en förmåga att snappa åt sig ett och annat "äckel" på promenaderna. Hon var dock på banan lite snabbare än mor sin, och ingen Borelia där inte. Tack och lov! I december går flyttlasset till Västersjön, måtte vi hinna och orka.
Stora kramar från
Camilla, Tikko och Alicia

En hoffeägares tankar sa...

Hoppas ni fick en bra dag idag...:( tråkig jag är som inte hakade på men det känns som att jag än en gång fick göra ett val!
Härlig hon är lilltjejen på bollen, suverän balans!
En dag nästa vecka måste vi få till det!
Stor Kram kerstin

Emma sa...

Vilken kul träning :)

Bra att träna kroppskontroll, det borde vi också göra :)