söndag 19 augusti 2012

Lite funderingar så här på lördagskvällen

Så har man då jobbat nästan en hel vecka. Jag försöker verkligen hinna med det jag vill pyssla med, hundträning! Hur får man tiden att räcka till? Ja, jag antar att man gör så gott man kan.

Var sak har sin tid;-) Visst är det så och man ska inte gnälla!

Jag och mina hundar har det ju så bra! Ibland smolkas bägaren av att man inte hinner med alla 4 som man vill. Fast alla får ju nån vettig aktivitet varje vecka. Så jag tror de trivs med sitt liv hos oss.

Igår så gick jag en riktig skön långpromenad med Gandalf och Yris.
På kvällen blev det ett par spår till Loppan och Walle. Personspår med 4 apporter till båda 2. Så en leksak i slutet för Loppan och en tub med skinkost som spårslut för Walle.
Loppans spår var ca 500 m långt och det blev ett direktspår. Hon missade en pinne men annars så spårade hon riktigt bra. Som vanligt ska väl tilläggas!
Walles spår var 600 m långt och liggetiden var 2,5 timme. Han spårade också riktigt bra men missade också en pinne.
Tänkte på vad jag läste i Brukshunden senast om spårpinnarna. Hmm de här var helt nya så det ligger nog en hel del i det de skrev i sin artikel.

Just nu känns det som att Walle är nere i nån slags formsvacka. Det känns lite ovant att han inte är med på samma sätt i sin träning. Han som brukar ha sånt fokus på mig har sitt fokus på nån annan plats just nu! Hmm undrar varför. Hormonerna ska väl inte behöva börja spöka då man är 4 år. Den tiden borde väl vara förbi då?
Om jag ska ha honom till min tävlingshund så borde jag kanske låta kastrera honom. Eller ska jag kanske prova genom att först låta “chippa” honom. Hmm en del funderingar blev det nu. Fast det vore väl synd om han inte fick gå i avel!

Så till nåt helt annat. Har tyckt mig se en tendens i hundtränandet i allmänhet att det går tillbaka mer och mer till gamla metoder. Ett knä i sidan, ett nyp i örat osv……….Usch och fy. Är det så man skapar en relation med sin hund? Är det så man visar att man gillar att vara tillsammans? Nä för att skapa ett förtroende och att förvalta det väl så måste man vara snäll med sin hund och ge den massor med beröm och en hel del KÄRLEK!

Förresten, hur var det med uppvärmningen inför träning? Hur gör ni? För ni glömmer väl inte bort det?
En annan dag ska jag berätta hur jag gör!

Tjingeling!

1 kommentar:

Anonym sa...

Halloj!
Åh vad mysigt ni haft de senaste veckorna...länge sen vi sågs!
Hoppas vi ses snart!
Kram Kerstin