måndag 23 april 2012

Söndag och en stulen skinkost på tub!

Igår så drog jag och ett par hundar till skogs för viltspår. Vi hade stämt träff med Kerstin och Katrine och alla deras hundar ;-) Jag hade med mig Walle och Loppan. Hade tänkt ta med Yris men hon har varit lite dålig i magen de senaste dagarna så för henne var det vila och kokt ris som gällde denna dag!

Började med att lägga spåren och liggetiden blev väl ca 1-1,5 timme. Känner att längre tid behövs numer för att det ska vara en utmaning för mina hundar. Skulle behöva lägga spåren en dag och gå dem nästa. Försökte iaf tänka till lite då jag la spåren. Har tidigare haft en förkärlek till att lägga mina spår i rätt så öppen terräng då vi ändå har en del björn i våra skogar! Men idag försökte jag tänka på att lägga åtminstone vissa delar av spåren i tätare skog. Ja det gick ju bra det med!

Medans spåren kallnade så kollade jag in när de andra gick sina spår med sina nytillskott. Katrines Lycke är ju numera ingen valp och han har blivit riktigt duktig spåret.  Så fick jaf för första gången träffa Kerstins lilla hoffevalp Saga. En näpen och mycket söt lite tjej. Ja liten och liten……. Hon fick frispåra och det gick riktigt bra det med.  Så bjöd Kerstin och Tompan på fika. Mums, vad är godare än att fika i skogen?

Dags för spåren då!

Walle fick gå sitt spår först. Det gick riktigt bra. Men…….. hans spårtempo är lite för högt och han ligger på en hel del i linan. Varför? Tips nån? Själv tror jag att det är lite för lätt kanske? Ca 600m och strax över 7 minuter det är för snabbt, det vet jag! Men duktig är han!

image Walles spår i blandad terräng, med tätare slog och en passage x 2 över en skogsstig där man kör en hel del häst!

Loppans spår var ungefär lika långt och med en liten kortare liggetid. Hon har vanligtvis ett lite lugnare spårtempo men denna dag hade även hon rätt bråttom. Hmm. Ja spåret var iaf ungefär lika långt och tiden var ca 7,5 min för henne.

image Loppans spår i samma typ av terräng som Walles spår. Kanske lite mera terrängskiften.

En bra dag men med facit i hand så tror jag att spåren var för lätta helt enkelt. Längre spår och längre liggetid behövs det!

På kvällskröken så tränade jag lite med Yris hemma i köket. Apportering och fotposition. Börjar att använda ett startord för träningspassen och ett slutord också, naturligtvis. Kör 6 repetitioner sedan vila ca i 1 minut! Belöna repetitionerna med klick och godis avslutar de 6 gånger med bus och massor med kamp och lek = 1 set. Se så ska avknappen på (haha vitsigt…. not) och det går väl sisådär. Måste fram med en gammal Canistidning där man skriver en bra artikel om just vilan mellan seten!

Det går framåt i träningen av den lilla skruttan. Fotposition börjar bli riktigt bra så det blir snart dags att sätta ihop det med fotgåendet och försöka få till en fin start bara. Apporteringen, vad ska man säga. Inte det minsta lilla tugg på apportbocken. Men så har jag ju inte heller börjat med den utan med lösrullar och där tror jag at jag har gjort helt rätt? Eller så är hon helt enkelt ingen tuggare? Men duktig det är hon det är det bara att konstatera.

DSC_0791_redigerad-1 Liten Yris med apporten, Duktig vovve inget tugg :))))) Men fläta luggen borde vi väl göra. Hade tänkt så men hittade inte snoddarna!

Veteranen i huset han beter sig fortfarande som en liten unghund alt valp i vissa hänseenden, att STJÄLA!!! Nu får man vara oroligt några dagar för han har stulit en skinkost tub och tuggat i sig både innehåll och tub. Fan att han inte kan låta bli….. Hoppas som sagt var att det går bra! Vass metall är ju inte så bra att tugga i sig…… Skit också :((

Idag är det ett riktigt skitväder så vi får se vad vi hittar på. Annars så laddar jag för 2 nätter på HIA!

Ha det gött!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där!
Jag tror att du behöver längre liggtid på dina spår, annars går det för lätt och man får springa efter hunden.

Ha det// Marita Brännbacka & Wall-E

Wheaten Barbro sa...

Men hualigen då. Hur gick det med tuben?

kerstin sa...

Härliga dagar i skogen väntar nu...så skön avkoppling:) Hmmm att äta skonkosten med tub o allt låter inte bra. Kommer ihåg en viss söthund som apporterade en skinkosttub en gång!
Ha det så bra på jobbet så hörs vi till helgen!
Kram