tisdag 14 februari 2012

Lyckliga Fåret!

Ja egentligen har det inte hänt så mycket sen jag skrev senast. Men jag har iaf klippt Walle och då märkte jag att min bästa sax behöver slipas. Bara att packa in den och skicka iväg den då! Till Lyckliga Fåret bär det av med saxen. Samtidigt passar jag på att skicka efter lite saker därifrån. Behöver nåt mera skär till min klippmaskin samt lite reservdelar som det ser ut! När man skickar in nåt för slipning så få man ju lite rabatt vi inköp som görs samtidigt! Bra system tycker jag!

Har precis kommit hem från dagens långpromenad med Walle. Oj så spännande det blev för honom. När vi var nästan hemma så sprang det 2 rådjur över vägen. De var väl ca 200m bort och jag hann precis se bakänden på dem och Walle han såg dem inte. Men när vi närmade oss så fick han ju vittring på dem förstås. Nosade i spåren. Tittade på matte. Stannade snällt och sökte kontakt med mig. Jag lovade att han fick kolla upp det om han ville. Men tänk jag tror han tyckte det blev fel när varken spårsele eller lina var på. Jag känner faktiskt mer och mer att det är rätt som man säger en hund som är utbildad på viltspår, spårar sällan vilt på egen hand. Nu tror jag att jag säger som min pappa när diskussioner uppkommer. “Jag ger mig jag som har rätt” ;))

Sen så har vi ju lite att se fram emot i vår. Gandalf ska träffa en tjej från Finland och om tycke uppstår så blir det förhoppningsvis en parning med lagom många fina valpar i den kullen. Finfin utavel och en hel del spännande irländska linjer finns det i den kombinationen. Mmm, valpsjuk? Jag? Nämen vad tror ni om mig egentigen ;))

P5200039

Här är Gandlaf 6 veckor och så söt!

DSC02448_redigerad-1 kopiera

Här en äldre oklippt variant av samma hund :))

Vi inväntar Loppans löp……… Borde komma i mars/april nån gång. Lite svårt att säga då den damen varit lite oregelbunden i sina löp. Men jag tycker mig märka ett ökat intresse för henne hos Kungen i huset :) Jaja det kommer när det kommer :)) Ska bli så spännande och hanen kommer som sagt var att presenteras bara Loppis börjar löpa!

DSC05704_redigerad-2

Här min vackra Loppa på inoff utställning!

SWTK Region Nord ha lite “provapåaktiviteter” i vår och jag ska vara med som frivillig funktionär. Ska bli så skoj. Så kul när det finns en region i klubben i detta avlånga land som fungerar bra! Sen har ju Nedre Norra Terrierklubben återuppstått och det känns hur skoj som helst. Då ska jag förstås byta till den och inte förlänga mitt medlemskap i Dalarnas Terrierklubb. Det går bra för oss i Norrland :))

Så har jag bestämt mig för att dra igång lydnadsträningen med Walle igen. Ja först ska vi förstås till veterinären för att se att allt är bra med hans ben förstås. Är det fortfarande ömt så få det nog bli en RTG trots allt! Men det var väl sjutton om vi inte ska kunna tävla i den gren som vi har tänkt hela tiden.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Vad skoj att han frågar om lov och din Walle är väl nån som kan viltspår...det tar nog ett tag till innan en viss kille hos oss kommer att fråga men han är ju åh andra sidan nybörjare :)
Spännande med Finlandsresa1
kramkram