fredag 13 januari 2012

Vi ligger inte på latsidan

Om det är nån som tror att vi ligger på latsidan så tror ni fel :)) Jo visst vi ha ju legat på latsidan ett tag under senhöst och så här över jul och nyår men nu är vi på G igen. Vi har viltspårat, tränat sök och varit på lydnadskurs.

Viltspår med Gandalf och Loppan och sök med Walle och Yris. Så har jag bestämt att det kommer att se ut fortsättningsvis iaf ett tag framöver.

Eftersom det är en vinter med lite snö så går det ju alldeles utmärkt att lägga spår i skogen. La 2 rätt enkla och korta spår åt G&L i fredags. Det som var nytt för den här gången var spårupptaget. Jag gjorde en ruta som var ca 20x20m, inte exakt som den ska vara enligt de nya reglerna men jag fick ju se mina hundar leta reda på och ta spårupptaget på egen hand och det gick superbra!

Som vanligt så gick det finfint för dem att fixa spåren. Loppan hon är nog den av mina hundar som skulle kunnat bli en alldeles utmärkt jakthund. Hon älskar verkligen det här med lukt av vilt. Hon viltspårar med en annan intensitet än de andra hundarna.

DSC_0180_redigerad-1

Loppan i rutan och tar spåret hur lätt som helst!

DSC_0191

Här har hon spårat klart och bär klöven stolt! Min fina Loppa!

Hon fyller ju snart 3 år och har ändrat sig rätt mycket den senaste tiden, baske mig håller hon på att bli vuxen. Är så glad att jag verkligen väntade med att ta en valpkull efter henne. Men snart är det dags, bara hon kommer i löp så…………. Är DU intresserad av en valp efter henne så maila mig på kennelmawerickstars@gmail.com Vem som blir pappa till kullen kommer att presenteras så snart det är dags. Men en spännande kombination med mycket arbetsvilliga hundar kommer det att bli! Jag har redan en lite kö på valpintresserade!

Gandalf han fyller snart 8 år och har också börjat bli vuxen :)) Den hunden han kommer nog aldrig att blir riktigt vuxen han. Han älskar att vara i spårskogen och det märks verkligen i spåret. Jag har fullt sjå att hänga med i andra änden av spårlinan. Därav de suddiga bilderna ;)

DSC_0197

DSC_0212

Så till söket då. Walle han älskar ju att träna sök och speciellt på räddningstjänsten och där var vi nu senast (har hunnit med ett par gånger i skogen också). Det gick väl si så där.. Det är nåt som inte är bra med honom men nu har jag iaf en idé om vad som felas. Ska se hur det går i söket nu på lördag. Men det verkar nästan som att han har ont nånstans. Kanske nån fästingburen sjukdom? Jo visst han gör ju sitt jobb, han hittar figgarna men nåt felas……. Visar han samma tendenser imorgon så blir det veterinären till veckan.

Yris är på väg att bli vuxen och jag skulle bli förvånad om hon inte börjar löpa snart. G börjar nämligen visa ett annat intresse för henne än tidigare. Ja hur som helst så fick hon göra några hittaövningar där på räddningstjänsten. Tror att hon börjar fatta galoppen och koppla på nosen hon med. Lite feg i mörka containrar är hon ju men med lite miljöträning så blir det nog bra det med!

Så har ju jag och Walle börjat tävlingslydnadskurs i Canis regi och vi var på kurs i onsdags. Lite få deltagare var det ju men som vanligt riktig bra kurs. Nu har vi lite läxa att pyssla med till nästa vecka. Här märktes inget fel på Walle alls. Det verkar vara att hoppa som gör ont. Kanske är det nåt med leder eller rygg som felas, vi får som sagt var se…….

Så blev jag ju så inspirerad så jag har beslutat att dra igång klickerträning med Yris också!

Ja men just ja vi har ju blivit med en VM bronsmedaljör i familjen. Vår dotter Elin har ju varit och spelat U18 Hockey VM för damer. Sverige besegrade Tyskland med 4-1 i bronsfinalen. Dottern stod för det viktiga kvitteringsmålet   1-1 i andra perran! Så här glad blir man då.

swe_ger_15

Jag gillar verkligen den här målgesten!

10

Här ser man målet, snyggt tycker jag iaf!

11

Så blev hon matchenslirare i matchen mot Kanada.

8

Stolta är vi ALLA över hennes insatser i VM 2012, 2 assist och ett mål går väl inte av för hackor!

Ha nu en trevlig helg alla! Själv ska jag vara en god hundägare och pyssla en hel del med hundträning även denna helg!

1 kommentar:

zabina sa...

Hej på er.
Ja nytt år nya prövningar...
Vilken människobrud ni har "Elin" inte sista medaljen skulle jag tro,för den bruden.
Va kul ni har i skogen kan jag tro.
Mina fröskrukor vill helst bara ha sommar,åtminstånde 2 av dom.
Här är det rörigt värre,valp å flytt är väl inte bästa planeringen,så är det just nu hos oss.
Ha det bra
KramZ