söndag 30 oktober 2011

Viltspår x 4

I lördags var jag i spårskogen med 2 av mina hundar nämligen Walle och Yris.

Yris skulle få blod i sitt spår denna dag. Blodat spår för första gången. Spännande att se hur den lilla damen skulle reagera.

Jag gör ju så att jag låter mina hundar starta att lära sig att spåra klöv och bara klöv en 5-6 spår innan jag lägger till blodet. Så här gör jag eftersom ett skadat vilt kanske inte blöder hela tiden. Sen om man ska gå viltspårprov så är ju vissa sträckor oblodade.

Blodade Yris spår ganska så ordentligt från början så att hon skulle känna att det var nåt nytt på gång. Vad tror ni hände? Ja just det inget alls. Hon var dessutom nästan överladdad så hon hade väldigt bråttom i starten. Efter ungefär hava spåret så stannade hon liksom upp. Såg ut att tänka “Men vad sjutton är det här, vad är det som luktar så gott? Måste nog smaka lite också.” Inte tyckte hon det var det minsta läskigt som en del hundar kan göra. Det enda som hände var att hon jobbade lite mera med nosen i marken. Stannade upp ibland och luktade lite extra på en del blodfläckar. Hon är en duktig spårhund iaf så långt.

DSC04406_redigerad-1

DSC04414

DSC04420

DSC04424_redigerad-1

DSC04426

Walles spår var rätt långt ca 750 m med flera vinklar. Han ångar som vanligt på i ett rätt snabbt spårtempo. Men han blir ta mig sjutton aldrig trött den killen. Vilken arbetsmyra han är. Tror det är en sån hund som man inte får ha så många av i sitt liv. Tror att han skulle kunna jobba från morgon till kväll. Han är bara så BRA!

DSC04434

DSC04440

DSC04441

DSC04442

DSC04451

DSC04452

Ja helt nöjd var man efter lördagens spårande var man ju. I<3 My Dogs!

Söndagens förmiddag ägnades också åt viltspår. I nuläget gäller det ju att hitta spårmarker utan ÄLGJÄGARE. När vi kom till dagens spårskog hade jägarna just varit där. Deras brasa pyrde fortfarande och hjulspåren efter deras bilar syntes i sanden efter vägen. Skönt då vet vi att de inte kommer hit mera idag då.

Två spår idag med, Gandalf och Loppans tur idag då. Jag hade ställ min klocka på ringning för att vara på den säkra sidan att komma iväg till skogen i tid. Den ringde när den skulle men jah hade glömt att STÄLLA TLLBAKA den innan jag la mig i går kväll. Lite tur i oturen var det iaf då jag vaknade med en häftig migrän denna morgon. Upp och ta medicin och sova en timme till och när jag vaknade rätt tid så var huvudvärken inte borta helt men bra mycket bättre!

Först ut var Gandalf. Ca 450m var hans spår. Han spårar fortfarande i ett rasande tempo kan man säga . Men med åren har han blivit mer noggrann i sitt spårande. Han var så duktig idag och så himla glad för det var länge sen han var med i spårskogen.

20111030426

Loppan hon var så duktig idag I spårkärnan hela tiden och ett alldeles lagom tempo minsann. Hon har blivit så duktig i spåret att man blir imponerad :)) Hennes spår var nog ungefär lika långt som Gandalfs.

20111030429

20111030432

Två härliga dagar i skogen har det varit. Sällskapet har förstås bestått av bästa brudarna. Till veckan ska jag vara helledig. Ska bli så skönt så blir det förstås lite tid över till hundträning!

Ha en trevlig söndagskväll!

2 kommentarer:

tes sa...

Duktig matte och duktiga vovvar! Snyggt jobbat! En skitig vovve är en lycklig vovve! :-) Hoppas huvudvärken har blivit bättre! Kanske kunde lite frisk skogsluft bota den! ;-)

Kerstin sa...

En mycket trevlig dag 1 var det och jag antar att ni hade lika mysigt dag2...ser fram emot nästa spårtillfälle...nu ska vi jobba några dagar:))))
kram