söndag 4 september 2011

Utställningsdebut!

Ja då har hon debuterat då, Villa Rosas Yris och det med bravur! Hudiksvalls KK fyller 40år detta år och det firades med bl.a en inoff valputställning. Dit hade jag då anmält Yris.

Valp 4-6 månader. Spännande skulle det bli att se hur den lilla damen beter sig när det bli mycket hundar och människor. Men inte behövde jag oroa mig så mycket. Hon klarade detta med bravur minsann. En cool brutta är hon!

Ja Yris hon visade sig från sin bästa sida. Hon ställde upp sig riktigt snyggt och hon travade snällt bredvid sin matte. Blev BIR med HP vilket innebar att vi skulle in i BIS finalen också.

DSC03935

En rätt lång väntan blev det då. Under tiden så roade vi oss med nåt som hette apporteringsrutan. Ett antal föremål var utlagda i en ruta och hunden skulle på egen hand gå in i rutan och hämta föremål. Det de hämtade fick man som vinst. Vi testade förstås. Yris hon stack in i rutan, tog en ett gosedjur kom till matte med det. Gick in igen och försökte en gång till men då blev hon lite för girig och försökte få med sig 2 tuggpinnar samtidigt. Det gick inte fullt lika bra det. Men hon fick iaf med sig en tillbaka. Bra jobbat på 90 sekunder.

DSC03949

Sen vilade vi förstås. Att koppla av i den här miljön var inte heller svårt för henne. Skönt :))

Så blev det äntligen dags för den stora finalen. Nio valpar av olika raser skulle konkurrera mot varandra. Uppställning. Då tänkte jag på Gerard O´Sheas ord. Du har några sekunder på dig att visa din hund. Sagt och gjort. Ställde upp hunden (tur att hon har en god aptit och älskar köttbullar). Hon ställde upp sig så snyggt. Hon har attityd som en terrier ska ha. Svansen i topp och tyckte det var skitskoj! Travade fint bredvid sin matte i ringen.

Fem ekipage tackades av och vi var inte en av dem. Ojojoj nu blev det spännande. Yris hon stod så himla fint struntade i de andra hundarna. Nr 4 blev en staffordshire bullterrier, 3:a en dansk-svensk gårdshund. Hoppsan nu var det vi och en bernersennen kvar. Då fick vi springa ett varv igen. Publiken klappade händer och jag blev lite orolig. Hur skulle det nu bli, skulle hon hoppa runt och bli busig kanske? Nå då hon tarvade fint bredvid matte hon. Hon är faktiskt en riktig showgirl!

DSC03980

Så var det då dags. Dagens BIS vinnare i valpklass 4-6 månader är en irish softcoated wheaten terrier. YES VI VANN. Hon fick en strålande kritik och domaren gav oss massor med beröm. Han gillade henne verkligen. Min bästaste och finaste lilla Yris <3

Det som var det allra bästa med alltihop var att Yris verkligen gillade detta och visade sig från sin bästa sida. Vi är verkligen så glada för vår fina Yris :)))))

Här kommer dagens kritik: Mycket söt tik. Mycket bra huvud och uttryck. Mycket bra hals och rygg.Välvinklad runt om. Rör sig med rastypiska och effektiva rörelser. En härlig helhet. Mycket lovande valp. Välvisad!

Domare var Johnny Persson.

3 kommentarer:

zabina sa...

Hej å hå va bra ni var.
GRATTIS till er.
Husse är bra fotograf å stöd (ja tänk om man hade det.)
Kritik är ju toppen bra.
Bådar gott för framtiden detta.
Får snacka vidare i bilen..
KramZ

Anonym sa...

GRATTIS till BiS Valp.
önskar vi på Wilmris kennel

Therese sa...

Såg er i tidningen idag :)
Grattis till er oxå