onsdag 7 september 2011

Tisdagsträning

Ja på tisdagen tog jag och hundarna oss en rejäl sovmorgon…. T.o.m lilla Yris sov till 09:30! Skönt var det iaf då sömnen varit lite dålig den senaste tiden. Nu har iaf Loppan gått ur sitt höglöp och grabbarna är tysta igen. Skönt :)))

På fm öste regnet ner men lagom till lunchtiden slutade det och solen kom igen. Så när vi var i spårskogen på em så var det fantastiskt fint och soligt. En härlig höstdag! Viltspår till Walle och personspår till Yris. En uppletanderuta till Walle och lite inkallningsträning och budföring med Yris.

Vi började med att lägga spåren förstås. Under tiden som de kallnade så pysslade vi med de andra sakerna. Uppletandet gick riktigt bra för Walle. Inkallning med Yris funkar så otroligt bra. Hon är så lyhörd den tjejen. Budföring det fullkomligt älskar hon. Nöjd var man då så långt med träningen denna dag.

Spårdags då. Yris först ut. Idag fanns det ett större intresse för spåret som va ca 50m långt. Trots att jag var noga med vinden denna dag så ser jag iaf att hon har tendens att “gå upp i vind” med nosen. Men hon är ju ändå rätt precis i spårkärnan. Fast det är klart jag ser ju att i princip alla mina hundar gör så. Är det kanske specifikt för wheaten? Nån mer med rasen som har den erfarenheten?

Walles spår var ca 500 m och med 4 vinklar. Wilken kille han är Wallemannen. I spårkärnan hela tiden. Spårnoga är han men går precis som de andra upp i vind med nosen ibland han också.

Tidigare på dagen så tränade jag lite klickerträning hemma i köket med Yris. Lättlärd och lyhörd är hon även här. Hon tycker dessutom att träna med matte är helskoj.

DSC03945

2 kommentarer:

zabina sa...

KramiZ på er.

Camilla sa...

Stort grattis till framgångarna i helgen!!!! Vad roligt.
Själv ser jag fram emot helgens utställningar i Bjuv och Sofiero där jag bara skall titta och kanske vara behjälplig med lite borstande av pälsar om så behövs...
Stora kramar från Skåneland...