måndag 19 september 2011

Förra veckan

Lite hunderi har vi haft för oss veckan som gått.

I torsdags viltspår. Walle och Yris var med. Walle fick ett rätt så klurigt spår i nyavverkat område. Massor med lukt från timret. Spåret var väl si så där 400-500 m långt. Liggetiden var nog en timme. Det blåste rätt ordentligt denna eftermiddag och det gör ju inte spårandet lättare precis. Han har verkligen blivit riktigt duktig på det här. Han spårar noggrant och effektivt. Det bästa av allt är ju att jag lärt mig lita på hunden ;)) Klöven har blivit ett lite för "hett" byte för honom och ibland tar det lite tid innan han byter bort den mot en ICA- köttbulle. Kan man väl iofs förstå!

Yris fick för andra gången i sitt liv testa detta med viltspår. Ojojoj vad den damen är duktig. Hon tog spåret som en riktigt van spårhund. Spåret var väl ca 100 m med en vinkel. Hon gick i kärnan hela tiden. Tappade lite i vinkeln men vände och gick tillbaka några meter och sen ångade hon på. Tog klöven och bar den till bilen som stod en bra bit från spårslutet. Hon hade en viss tendens till att dra iväg med sitt attraktiva byte. Kanske tänkte hon gräva ner den i skogen. Vem vet ;) Hon fortsätter att imponera på mig hon är ju bara 5 månader gammal.

Helgen kom och vi drog till Högbo på utställning. Nu ska här tränas. Både med matte och hund. Yris skulle visas upp på Terrierklubbens utställning. Vi åker ju som sagt var för att hon ska tränas i det här precis som att hon tränas i andra sammanhang. Med på resan var bästa resesällskapet Z. Vi surrade i bilen och på utställning, vi fikade och åt och HANDLADE förstås. Både jag och Z gillar att shoppa hundsaker ;)) Hem till mig följde det med en superbra valphage! Glad för den är jag.

Resultatet då? HP och BIR valp 4-6 månader. En hyfsad kritik fick vi också. Men domaren ville nog ha en lite annan typ av hund tror jag. I stora BIS finalen blev vi oplacerade. Men vad gör det när man har världens mysigaste valp och en arbetsmyra är hon ju också! Fast hon gillar inte när det är blött i gräset, då trippar hon liksom fram. Lillgumman.

DSC04020

Söndagen kom och den första frosten syntes i gräset –1,9 hade vi på termometern. Denna söndag påbörjades vintringen av trädgården. Lite trist men ändå rätt så skönt när det är gjort. Nu börjar ju snart funderingarna över nästa sommars odlingar.

På kvällssidan for jag till skogen med Walle och Loppan. Lite sökträning stod på tapeten. Ja vi tränade en del moment i själva söket. Baklängeskedjning av transporter och tomslag blev det för Walle. Behöver ju träna lite mera på skogslydnaden och transporter är ju nåt vi inte tränat alls på då vi inte haft nån tanke på att tävla. Men nu har det iaf tänts en liten gnista vad det gäller det här med tävling igen. Jag har ju en sån himla duktig hund så varför inte testa. Träningen gick riktigt bra denna kväll han fixade transporterna riktigt hyfsat. Fast mera träning behövs ju. Tomslaget var heller inget problem. Han gick ut sina 60 m och kom in fint till mig. Tror inte att jag ska lära ut flying till honom. Det blir liksom för mycket att börja om med.

Loppan fick träna lite sök i system (början till flying) och hon är så duktig hon med. Fast jag får nog backa lite med avstånden till figgen. Men Loppis var så glad och hon är ju en arbetsmyra hon med. Hon är ju så duktig i söket hon!

Planerna för hundarna är på G. Fast man önskar ju att man hade tid att träna alla 4 i allt man vill. För de är ju arbetsmyror allihopa. Men tiden finns ju inte riktigt till det. Så vi får väl se kanske måste jag ändra mina planer…. Tänk om det kunde var lite flera timmar på ett dygn. Nu gäller det iaf att träna på. Snart kommer ju mörkret  och vintern på allvar!

Hörs!

4 kommentarer:

zabina sa...

Tack för att jag fick följa som sällskap,ja nu blir det till att spara till stor shopping=Stockholm
Grattis till er i Högbo
En skit dag för folk å fä med tanke på vädret inget för mina "fröskrukor"
KramZ

zabina sa...

Jag menar dagens väder förstås Helgens väder var kanon.

Wheaten Barbro sa...

Kul att det bara går framåt med lilla Yris. Klart Christina att du ska ut och tävla med hundarna så som du ligger i och tränar.Klarar dom tävlings grenen så får man ju liksom titel på köpet :=) Ska följa din blogg så kanske jag får någe grepp om vad transporter och tomslag är för någonting ;))
Kram till er alla från Oss.

Irene´s hem och trädgård sa...

Vad roligt att det går bra för hundarna!! Men det beror nog på att dom faktist har en duktig matte=D... Skulle vilja prova sök med min Belize..Tror att hon skulle tycka det var roligt!
Sklle även vilja gå en svampsökarkurs med henne...*L*
Har du några tips??
Kram