fredag 12 augusti 2011

Höst?

Äntligen lite svalare väder :) Ja även om det känns lite surt att ha sommarsemester när det blir HÖST i luften så känns det ju skönt. Man kan röra sig utan att svettas som, ja jag vet inte vad. Man kan träna hund utan att hundarna håller på att förgås i värmen. Skönt!

Så igår så blev det äntligen av. Lite hundträning. Till spårskogen med 3 av 4 möjliga. Viltspår för Walle och Loppan samt ett kort personspår för Yris. Det märktes även på hundarna att det var svalare i luften. Det gick liksom lättare för dem att jobba!

Loppans spår var ca 500m och hon spårade riktigt bra. Strulade lite från början men sen var hon med hela vägen. Hon är väldigt målmedveten i spåret den damen.

Walles spår var lite längre. Dessutom hade jag lagt in nåt som skulle likna en återgång. Han ångade på som ett lokomotiv. Vad man än säger om den hunden så är han så jäkla duktig på allt han gör. Klöven har blivit ett “hett” byte för honom. Tur han är en lydig hund annars vette sjutton om han släppt den ;)

Under flera månader har han inte varit sig riktigt likt och jag har funderat hit och dit vad som felats med honom. Nu börjar han bli som vanligt igen. Skönt! Men vad som varit med honom lär jag nog inte få veta…. Kanske har han sörjt att Diva flyttat. Vem vet?

Lilla Yris (som växer så det knakar) fick ett personspår på ca 30m. En IKEAråtta i spårslutet. Spännande var det att se henne idag. Hon jobbade bättre än hon gjort tidigare. Men jag vet inte om hon fattar vad hon ska göra ännu. De sista metrarna i spåret så vindade hon in den lilla råttan. Det var väl inte riktigt meningen. Kanske är hon mera en sökhund än en spårhund?

20110811254

20110811255_redigerad-1

20110811256_redigerad-1

Inte världens bästa bilder kanske (tagna med mobilen). Men man ser iaf att hon jobbar på!

Nu blommar den lite här och där i min trädgård. Här är den blomman som gett namn till min kennel.

20110810251

Pelargonian Maverick Star! Visst är den väl vacker?

Hej Svejs!

Inga kommentarer: