måndag 8 augusti 2011

Dag 2

Men satan i gatan vad jag är NÖJD! Vilken helg, vilken kurs, vilken MAN! WOW kan inte säga annat än wow. Så mycket hundkunskap den mannen har. Efter denna helg så blir det nog svårt att hitta en kurs som man blir lika nöjd med. Ja visst kurser har ju olika innehåll. Men maken till kursledare får man ju leta efter. Nu gäller det bara att hålla i denna träning. Samt att dra igång den med flera av hundarna! Det ska baske mig ringtränas 1 gång varje vecka så det så! Jag ska fasen mig kunna visa mina hundar på för dem ett förtjänstfullt sätt! Får tänka lite som med alla annan träning. Men med målet att träna för att tävla!

Nyttigt att veta hur lång tid man har på sig att visa sin hund när man ställer upp i ringen. Ca 2 sekunder! Japp ca 2 sekunder! Sen att veta i vilken del av ringen och hur länge domaren tittar på din hunds rörelser. Inte så mycket längre det heller. Kanske nånstans mellan 5-10 sekunder, några få meter. Lite beroende på hur många hundar som är med i klassen. Ju flera hundar desto kortare tid. Sen när den individuella bedömningen startar då är det liksom redan klart. Ska vara att en tilltänkt placeringshund faller på nåt katastrofalt som tex ett bettfel om placeringen ska bli annorlunda än domaren tänkt vid den första anblicken av hundarna! När man nu har fått denna kunskap i sitt bagage så förstår man att hundens attityd har så stor betydelse i dessa sammanhang.

Tipset hur man startar upp ringträning med en valp det sög jag åt mig som en svamp. Hur jag ska gå vidare med Loppans träning vet jag också. Vikten av bra belöningar känns också så bra. Kampas och lekas med bollar ska det göras som fasen hädanefter! Hurra för extern belöning! “Bridging” står också på schemat. 20x10 sekunder varje dag året om är kanske det lilla som behövs med varje hund. Vad blir det i tid? Ca 14 minuter, vi kan väl säga en kvart då, dagligen. Det kan jag väl offra på mina hundar.

Har ni möjlighet gå en kurs för denna otroligt hundkunniga man som vet hur man inspirerar, entusiasmerar, som kan konsten att lära ut och delar med sig av sitt enorma kunnande. Bjuder på sig själv till 110% och som dessutom är snygg. Men bara gört vetja :))

Bild lånad från Google.

Idag står hundbad av liten Yris på schemat!

Ha en bra dag!

 

2 kommentarer:

Wheaten Barbro sa...

Ja den mannen ska ju bara vara underbar att kursa för har jag hört.

Och nu har jag oxå sett honom på bild ;)))

// Gävle hälsningar från Oss.

Tes sa...

Låter som om ni har haft en väldigt givande och inspirerande helg! :-)