torsdag 23 juni 2011

Vad händer här då?

Jo lite har vi pysslat med sen senast. Städar här hemma håller vi på med varje dag :( Ja nån måste tyvärr ta det ansvaret också. Fast det intresserar väl inte er? Men känner att jag måste få säga det bara.... För det irriterar mig!!

En hel del hundträning hinns ju också med. Siktar in mig på skogen och spårandet numera.

Tisdag; viltspår med Loppan och pappa Gandalf. Två riktiga spårhundar så fokuserade båda två. Lite svårt var det all för Loppis men hon fixade det bra trots att det blåste bra nog!
Gandalf han är inte bara Kung här hemma utan Kung i skogen också! En kombination av skogstroll och arbetsmyra med ett fantastiskt nosarbete!
Lilla Yris får prova människospår för första gången. Ett stort intresse visades i spårstarten. Sen var hon mera försiktig. Då kommer hennes matte på att hon aldrig varit i skogen förr. Hon är ju bara 10 veckor ;))
Sammantaget en mycket bra kväll i skogen! Med trevlig sällskap och gott fika :)) Det gillas!

Onsdag; Lite sökträning med några vänner och deras hundar. Walle han vilar fortfarande. Så det blev Loppan som fick köra lite. Ut till figge äta godis eller leka. Passiv figge sen så över stigen till nästa figge. Det som syns på henne är ju att hon vill ut och leta med nosen var figgen är. Så nästa gång blir det dolda figgar. Tror att jag skippar sök i system. Vi gör ju det här för aktivering och inte för att vi ska tävla. Ska börja baklängeskedja "rullen" iaf. För det är ju dags att lägga in markeringar i det här för henne.
Yris fick var med och valla rutan denna kväll. Hon måste ju lära sig att ta sig fram i skogen hon med. Hon ska ju också bli ett skogstroll. Så fick hon testa att gå mellan 2 figgar och från den ena till den andra över stigen för att få klick och godis där. Hon fattade galoppen ganska så bra. Så skoj att se att en sån liten valp få prova på. Dessutom att hon fixar det!

Torsdag; Wiltspår för Walle. Klövat spår, lagt igår kväll av A. Tack för det :)) Gick ju riktigt bra trots en hel del okoncentration med en hel del pinkande från starten. Blir så irriterad på det här han håller på med...... Vette sjutton vad som tagit åt den hunden? Kanske borde han kastreras ändå? Det tål faktiskt att tänkas på... Nu känns det ju som om nåt är fel med honom, men vad? Ja hur som så spårade han bra men sen ville han inte bära klöven till bilen. Kanske har han ont i mun eller hals? Får nog boka ett veterinärbesök ändå!

Inga kommentarer: