söndag 12 juni 2011

Tillbaka till ruta 1

Igår var det då dags för lite sökträning. Varmt så ini bängen, nya hundar och nya figgar. Bra med lite nytt folk.

Loppan var först ut. Två nya figgar för henne blev det. Det gick bra hon åt godis hos figgarna och var inte särskilt skeptisk. Skönt! Det som var mindre bra var ju att hennes klo började blöda igen. Lite för besvärlig terräng för en kloskadad hund. Så nästa gång blir det strumpa på för henne. Jag var nöjd med Loppans arbete denna dag.

Sen figgade jag åt en hel del hundar innan det var Walles tur. Alltid kul med nya hundar och nya människor. Spännande var det också att få se åtminstone en av hundarna som går räddningshundsutbildning. Den andra var tyvärr skadad så han vilade denna dag.

När det då till slut var Walles tur så var klockan lunchtid och det var apvarmt ute. Han är just nu rätt så värmekänslig så jag visste att det skulle bli jobbigt för honom att jobba. Tre figgar fick han. Jag fick hjälpa honom en hel del på traven denna dag. Men vi tränade som vi brukar göra med rulle hos figgen och med påvis. Han kändes fortfarande mycket osäker sen förra helgen. Han är nog en sån hund som blir osäker då han inte riktigt vet vad som förväntas av honom. Sen hade han en del nosande och kissande för sig som han aldrig brukar hålla på med under arbete. Nåt felas med den hunden. Men vad? Kanske borde han kastreras?

Det känns iaf som om vi är tillbaka på ruta 1 eller kanske på –3. Inge vidare är det iaf. Han som är en så himla duktig sökhund och har ett så stort figgeintresse verkar helt plötsligt tappat all arbetsglädje…… Så ledsamt känns det :((

Eller var det kanske värmen? Vem vet? Ibland önskar man att de kunde berätta.

2 kommentarer:

Elin sa...

Hejsan! Hittade hit via en länk, vilka duktiga skogshundar du verkar ha! Jag pysslar själv mest med lydnad och agility med min wheaten men det blir lite perosnspår också:)
från vilka kennlar kommer dina hundar?
ha det bra!

Babbsan & Neddus sa...

Hejsan på er alla!
Kul att läsa om allt jobb ni gör i skogen.Ja nu jäklar är det dags för anlag och sedan spåra på till en svamp titel. Det kommer ni att fixa galant.Det är så lätt att blanda ihop allt man läser i bloggar och på FB ;=)) men visst skulle du ställa inoff oxå.
Lycka till med alla dina vovvar.
Babbsan & Neddus.