måndag 9 maj 2011

Ö-vik tur och retur

Det här inlägget kommer att handla lite om hundträning och lite om vardagen i hockeyföräldrars liv. Dottern ska ju börja hockeygymnasium till hösten. Det blir MODO Hockey och Örnsköldsvik som får den stora äran att ta hand om min Isprinsessa. Igår var det dags att ta sig dit för fystester. Tur att det var dottern och inte hennes föräldrar som skulle göra dessa ;))  Hudiksvall - Örnsköldsvik nästan 25 mil enkel resa, men vad gör man inte för sina barn? Det är värt varenda mil man åkt och varenda timme man suttit på träningar och matcher, varenda natt man tillbringat på hotell och vandrarhem för att se lyckan hos dem när de spelar hockey. Sen måste ja ju säga att resa med bil till Örnsköldsvik också är en mycket vacker resa. Massor med fina vyer och så passerar man ju Högakustenbron och det är liksom mäktigt på nåt sätt :))

Med på resan var också Walle och Loppan. Kungen han fick vara på hundpensionat, eller hos mormor och morfar. Där trivas han så bra och där vankas det godare mat än hemma....
Loppan behöver miljötränas och Walle behöver åka bil till andra platser än skogen. Visst lite skäll och stress blev det i bilen för honom idag också. Men inte ens i närheten av vad det är när vi drar till skogs.

Sen har Walle inte heller varit så pigg de senaste dagarna. Vet inte riktigt vad som fattas honom. Hans aptit har varit dålig, han har kräkts lite. Dessutom druckit lite väl mycket vatten.... Kanske har han ätit nåt olämpligt ute på gården... Vi får se hur han mår de närmaste dagarna. Blir det inte bättre så blir det ju veterinären förstås. Då känns det ju också tryggast att ta med honom på resan så att man själv har koll på läget.

Ja nu gick ju testerna bra och resan för hundarna funkade också. Loppan är så duktig i nya miljöer drar inte alls i kopplet, inget pip och gnäll och bryr sig inte heller om andar hundar. Ja iaf så länge de är på behörigt avstånd.
Walle skällde som sagt en del i bilen men inte alls som han brukar. Men han stressar upp sig alldeles för mycket. På promenaden i Ö-vik finns det iaf inte en tillstymmelse av stress. Så det är ju den där jäkla bilen vi måste göra nåt åt. Eller bilen? Nä men hans beteende i bilen! Vi jobbar på....

Högakustenbron

 
På hemväg och solen är på väg ner


 
 Husse, Walle, Elin och Loppan


 Fikasugna är vi allihopa


1 kommentar:

Wheaten Barbro sa...

Hejsan Christina!
Läser här ofta men är dålig på att lämna ett avtryck på att jag hälsat på er.
FB har tagit över lite av bloggtiden ,tycker jag iaf.
Hoppas vi träffs snart på någon uts.
Kanske Vallentuna el Ö-Bruk?