onsdag 13 april 2011

En klantig spårläggare

Idag var det dags för viltspår igen. Det börjar funka rätt bra att vara i skogen, fast snö finns det kvar än. Träffade bästa K och hennes hundar.
Spår lades. Jag klantade till det rejält vid spårläggningen, la en återgång alldeles för nära skulle det visa sig sen. Walle fick ett spår som var ca 250 m och Loppans var 170 m.Liggetiden blev nånstans mellan 45-60 min.
Som sagt så klantade jag till det ordentligt med Walles spår. Gjorde som en krok och den kom för nära där jag gått tidigare så när han gick spåret så kan man säga att han genade en hel del. Men visst han hittade klöven så vi får ändå vara nöjd. Jag tycker att han var mera koncentrerad idag än senast vi spårade. Han går fint med nosen i marken och går nästan aldrig "upp i vind".
Ja  jag lärde mig att det område jag la mitt spår till Walle var alldeles för litet. Mera barmark i skogen tack!

Loppan hon var så taggad på vägen till sitt spår så hon var nästan för mycket upp i stress. Så himla lik sin far i det hänseendet. Bara hon inte börjar pipa i sin iver så är jag nöjd. När hon sen började spåra så spårade hon så bra! Fast de som inte sett henne spåra nån gång skulle säkert tro att hon bara hoppade omkring. Men se det gör hon inte men hennes stil är lite annorlunda kan man säga. Dessutom går hon emellanåt åt alldeles för mycket upp i vind. Men nästa gång så har de säkert kommit mina spårhalsband. Ska bli spännande att testa de iaf. Behöver jag säga att klöven blev återfunnen.
Nästa gång så blir det blod i spåret också!

Till helgen blir det sök igen!  Längtas redan :))

1 kommentar:

Annika sa...

Visst är det härligt när våren segrar till slut och det blir lättare med skogsaktiviteter! Läser att ni både spårar och söker, kanon! Det där med att klanta sig vid spårläggningen känner jag igen - har gjort precis som du och dessutom varit inne och klampat i andras spår någon gång! Ja, ja, inte bara hundarna som lär av sina misstag! :)
Ha det gott!