söndag 13 mars 2011

Viltspår

Äntligen lite skoj aktivitet för hundarna. Bästa K hade fått ett SMS om en förfrågan om sökträning. Hon ringde upp mig för att höra när, var och hur. Jag måste ha låtit som ett frågetecken eller nåt liknande för jag hade inte alls skickat nåt SMS till henne. Det visade sig att det kom från en helt annan person.... men för mig var det ju bra att hon ringde. Vi bestämde oss för att träffas och lägga spår i stället. Visst vi hade ju gärna tränat sök men....

Vi for till ett ställe där det var en stor upplogad plan och lite upplogade vägar. Det är ju alldeles för mycket snö i skogen än. Sen den senaste snön kom hade de inte alls plogat där vi la spåren. Men det är ju lite skoj att spåra i nysnö man ser ju verkligen hur hunden spårar.

Först ut var Walle ett ca 200m lång spår . Draget med rådjusklöv. Inga problem alls. I kärnan mestadels. Lycklig över hittad klöv blev han minsann.

Sen var det Loppans tur då. Hon var ta mig sjutton klockren hon. I spårets kärna HELA tiden. Är det nån som verkligen ÄGER en klöv så är det hon. Jag blir mer och mer imponerad av hennes sätt att spåra . Hon är bara så BRA!

Vi avslutade eftermiddagen med lite markeringsövningar. Walle, ja han kan ju det här han. Inget att orda om hur han gör. Jo kanske att han släppte rullen lite för tidigt vi ett tillfälle. Men då gör vi om och gör rätt. Inte mycket att orda om det.

Nästan första gången för Loppan med markeringsövning. Imponerad som alltid av denna lilla (läs STORA) hund. Det grejade hon galant. Hämta rullen hos K, komma till matte med den och tillbaka till K för påvis. Belöning i form av godis och kamplek det är mumma för en liten Loppa. Duktig tjej.

Inga kommentarer: