torsdag 11 november 2010

Appellkurs

Lagomt till kursstarten så kom då snön med allt vad det innebär. Ja, Walle och jag ska gå appellkurs och tanken är att vi SKA tävla nästa år. Påminn mig om jag glömt bort det när våren kommer. Har ju såååå dåligt minne, hmmm ;))

På klubben kommer det inte att gå att vara under vintern då man bestämt att inte skotta där i år. Av eknomiska skäl antar jag :(( Så i stället kursar vi på Hudiksvalls Smådjursklinik som är så snälla och lånar ut sina lokaler. Ja det var en trevlig skara mattar (var är hussarna?) och hundar som samlats denna kväll. Olika raser och olika erfarenheter förstås. Ska bli så skoj och se vad detta blir. Kursledarna är 2 trevliga tjejer från klubben. Tror det här kommer att bli kanonars.

Denna första gång så tittade de på hur långt vi kommit i linförigheten. Ja där har vi ju komit en bit på väg. Detaljer ska slipas och matte ska lära sig belöna allt annat än halterna ;)) Jaja, jag vet! Sjutton vad lätt det är att belöna där och inte andra gånger. Nåt att tänka på.

Walle är ju som bekant ingen lekande hund, han gillar inte leksaker. Ibland känns det lite trist att inte kunna belöna med annat är mat. Men jag gjorde iaf klart att det är det som gäller och att jag hört till leda om det här med kamp och så. Kanske kan jag få igång en lek med mig det får vi se. Jag är ju inte heller någon lekmänniska så Walle och jag är nog rätt lika på många sätt. Men iaf ska jag mentalt tänka hundlek nån minut varje dag för att se om det hjälper oss... Ja det får vi minsann se. Hoppsan nu var jag visst där igen ;))

Läxa till nästa gång. Slipa på linförigheten, tänka hundlek och hakan i marken på platsliggningen. Ja med hakan i marken har vi ju kommit en bit där gäller det ju att kvalitetssäkra enligt Doggie Zen! Nästa kurstillfälle är om ca 14 dar så vi har tid på oss. Tanken är att man ska träna en liten stund varje dag.


Walle väntar på inkallning!
 Tanken är att jag också ska börja att träna in de olika grundfärdigheterna på Loppan under vintern för att sedan gå en klickerkrs i tävlingslydnad i vår med henne. Hoppas nu bara att Canis här i Gävleborg kör en sån då! För henne kommer jag att köra ren klickerträning på.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

vad kul att ni börjat kursa...jag ska påminna dig otroligt mycket till våren det lovar jag!
Ska vi köra lite snösök nåt tag framöver...efter helgen så har vi flyttat färdigt hoppas jag och då finns det tid till annat!
Må så gott!!!
kram till er alla!

Camilla sa...

...ja påminna kan jag verkligen hjälpa till med ;-) Nu är Alicias MH ute på hemsidan, så vill du kika in så gör det.
I helgen blir det spår igen.
Kramar från oss i Skåneland.

zabina sa...

Kul att kursen är bra,till att öva på läxan då.
Ha en bra helg
kramZ

Hanna och hundarna sa...

Roligt med kurs! Självklart ska ni ut och prova på och tävla, det är ju en så nyttig erfarenhet!

Tänk om vi kunde ha kurs året runt här uppe också, men här "dör" hundaktiviteterna i princip på vintern. Man får träna själv.

Lycka till med träningen!

Annika sa...

Det är klart ni ska tävla till våren! Det kommer ni att klara galant! :)Jag kan påminna dig om du vill! ;) Kul att läsa att Walle är så duktig!

Att belöna bara i halterna känner jag igen! Fick ju beröm för Mejas snabba sättanden - men det är ju viktigt att belöna även transporten! Lätt att glömma!

Ett försenat grattis till din duktiga dotter! Kan tro du är stolt över henne! Vilken start på livskarriären för en 15-åring!

Kramar från ett regnigt Östergötland.

Annika, Meja och Axa