lördag 14 augusti 2010

Hemma igen!

Hämtade hem Gandalf vid 16.30 tiden i onsdags. Då hade han varit där över dagen för en hel del undersökningar.  Då hade man konstaterat att han har en inflammation någonstans i mag-tarmkanalen. Ett CRP på drygt, 300 har han och det är skyhögt. Inga förhöjda vita blodkroppar alltså ingen infektion men väl en inflammation.

Ett flertal RTG undersökningar gjordes och jag fick lämna honom där över dagen. Man har tagit massor med blodprover men det enda avvikande provsvaret var just det där CRPt. Man gjorde en passage RTG med kontrast men inget hinder fanns i tarmarna. Kontrasten har dessutom förmågan att dämpa irritationen i tarmarna, vilket ju är jättebra. Han har fått dropp och mår efter det bättre. Så klart hade han ju en stor vätskebrist efter ett dygn med ganska många kräkningar och inte en gnutta vatten.
Har man träffat Gandalf så vet man att den hunden aldrig nånsin skulle lägga sig ner och vila i väntrummet i väntan på sin tur. Men det gjorde han igår. Det kan betyda bara en enda sak han är DÅLIG.

Han fick gå hem med PVKn kvar i benet i fall vi skulle behöva tillbaka idag och få mera dropp. Lite "skonkost" = burkmat, hade han fått hos veterinären och det hade han fått behålla. När vi kom hem så gick han direkt och la sig under lillhusses säng och där låg han i många timmar. Innan jag for till arbetet igen så fick han lite mera mat och det gick bra minsann. På kvällspromenaden hade han en rejäl diarré blandad med kontrastet förstås. Ingen idé att ha med nån bajspåse då precis ;))

När resten av familjen kom hem så hade Gandalf själv tagit bort kanylen (läs plastslangen) i benet. Det enda som satt kvar var det yttre förbandet, klisterlindan. Bra jobbat att få bort den fast förbandet sitter kvar. Duktig vovve!

Det känns som om han är på bättringsvägen iaf.

BTW så passade jag på att fråga om padd/grodförgiftning. Det finns inga paddor eller grodor i Sverige som ger förgiftning på hund. Det som brukar bli är att de får ökad salivproduktion just när de ätit grodan. Så Loppan kanske led av samma sjuka som Gandalf när hon var sjuk för en dryg vecka sedan. Symtomen var ju ungefär desamma. Fast hon blev inte lika sjuk! Ja vem vet! Fast är det en inflammation så smittar det ju inte förstås.

En sak är iaf säker. Tur man har sina hundar försäkrade annars har man varit 6000 spänn  fattigare!

I skrivandets stund är han bättre men långt ifrån bra :( Förbättringen går långsamt framåt. Han har fortfarande diarré och sover väldigt mycket på dagarna.

Förresten är det nån som vet hur länge en hund klarar sig utan vätska?

1 kommentar:

Annika sa...

Åh Gandalf-killen krya nu på dig snabbt!!!

Kramar från Annika, Meja och Axa