tisdag 29 juni 2010

Sommaren är här och lite funderingar

Har fortfarande semester fast det känns inte riktigt som det. Massor att göra och tar inte riktigt dagen som den kommer. Växthuset borde rensas. Får nog ta tag i den biten idag annars kanske ogräset "tar över". Njae, riktigt så illa är det inte men det kan ju bli ;)

Försöker hinna med lite med varje hund om dagarna men det gör jag inte riktigt. Får ibland lite dåligt samvete när jag inte riktigt hinner med dem alla. Så jag riktar in mig på 2 och 2 varannan dag!
Borde ta mig en riktig funderare om jag ska ha alla 4 kvar i huset. Rättvisast vore väl att försöka placera om åtminstone en av hundarna. Ska fundera lite till, men tror nog att det bli så. Fast det kanske inte blir så lätt eftersom jag förmodligen kommer att ställa väldigt höga krav på den som kan ta emot hunden. Ja vi får se. Som sagt så är det fortfarande bara i tanken......

Igår så hade jag fullt upp hela dagen med att gör saker på från min "måste göra lista".  Idag ska det målas lite. Ett bord som jag ska ha på bron och sen till växthuset för vattning och rensning.. Tur att man är morgonpigg, för jag tycker man hinner med mycket mera när man är uppe i tid.

Så till lite hund då. Igår kväll tränades lydnad på klubben. Ofokuserad hund och matte lika så. Eller blev Walle ofokuserad för att jag var det? Kände mig verkligen laddad för träning och kvällen var underbar. Solsken och värme. Men tankarna kanske var på annat håll? Började så smått met ett nytt moment, inkallande med ställande. Men än har hans polett inte fallit på plats. Vi får harva vidare. Momenten i  "ettan" är ju iaf klara. Det enda som behöver tränas massor på är platsliggning med andra hundar. Igår kom iaf Ramos med och med honom har vi aldrig tränat det momentet tidigare. Det gick bra iaf. Honom känner vi ju också sen tidigare då vi tränar sök med han och hans matte. Måste passa på att träna platsliggningen så ofta som möjligt. Det kan man aldrig få för mycket av. Ja vi nöter vidare. Sen har han väldigt svårt för värmen och det kan ju vara den som ställde till det igår, vi hoppas det. För då är det ju lätt att lösa. Träna tidigt eller sent bara att välja. Det han behöver massor av är ju konditionsträning, så nu blir det till att kasta sig på cykeln i arla morgonstund.

På onsdag blir det lydnadsträning igen. På torsdag är det skotträning på klubben och då drar jag dit. Behöver få se hur Loppan beter sig när man skjuter. Ska ju förmodligen göra MH på henne till hösten. Vilket känns  VÄLDIGT öppet just nu! Sen hoppas jag ju också att det blir ett sökpass denna vecka!

Ojojoj mycket ska man hinna med. Dessutom ska man ju koppla av på semestern också, fast hundträning är ju en bit av avkopplingen och laddning av batterier.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hej!
Visst är det synd att vi inte bor lite närmre varandra. Det skulle vara så kul att träffas och se om Gandalf och Diaz är lika. Valparna är underbara och de utvecklas varje dag. Det är så kul att få följa dem!
Trevlig sommar på er alla
Kram

Hanna och hundarna sa...

Skotträning skulle jag också vilja/behöva ha. Dessvärre är det inget som klubben har här bestämda dagar. Så då blir det ingen skotträning. :/