fredag 18 juni 2010

Ras Nr 1 i Mitt Hjärta!

Ni trodde väl inte att jag ska köpa en till hund nu, att jag ska byta ras eller så. Nä så är det inte. De raser jag hade bild på har sedan länge funnits i mina tankar. Jag har 4 wheaten och i nuläget finns ingen plats för en till hund. Men i framtiden kanske. Men minst en wheaten kommer det alltid att finnas i min ägo. Det kommer alltid att vara ras Nr 1 i Mitt Hjärta!

Denna text hittade jag i tidningen Härliga hund: ISWT har egna idéer. Har ett milt sinne jämfört med många andra terrierraser. Den är en glad och sportig hund som kräver sysselsättning. Den har dock en del egna idéer och behöver en ägare med pondus, envishet och humor som jobbar och umgås med den. En wheaten älskar människor och är som klippt och skuren för vårdhund.

Gandalf som 6 veckors valp, go gubbe ;=)

Ja visst stämmer det till en del men i mina ögon kanske inte med allt. Av mina 4 hundar har alla en envishet men bara en av dem en stor portion humor. En kanske skulle passa som vårdhund, för en skulle lyckan vara att bo ihop med en jägare. En är en riktig allroundhund som gillar allt och framför allt alla. Den lilla har jag liksom inte lyckats placera in i nåt "fack" ännu. Men hon gillar att studsa runt :)

När jag vaknade igår, alldeles för tidigt. Så tog jag mig en promenad med hund. Alldeles för trött för att göra nåt egentligen. Men hade ju bestämt med K att vi skulle träffas på klubben för lite lydnad. Körde igenom Walle på alla momenten i ettan förutom apporten och platsliggningen. Gick riktigt bra trots att jag inte alls var särskilt på humör. ställande och läggande under gång går riktigt bra numera. Han har ju fattat vad han ska göra. Äntligen. Testade också lite på rutan. K hade ju redan ställ upp en ruta så det blev bekvämt för oss. Tasstarget. Skickade NÄRA från alla håll. Trampade fin på targeten. Efter detta kommando stå. Ökade avståndet och han gick lika fint in i rutan. Stannade på targeten. Ja alltid en början och den får man väl var nöjd med :) Avslutade hans pass med en budföring. Det gillar han verkligen!

Social träning för Loppan. Bara vara. Nästa gång så ska vi försöka oss på med en budföring med henne. Bra övning för självkänslan kanske. Måste också få tummen ur och kör lite spår med henne. Det är ju också bra ur den synpunkten.

I morgon IKEA för lite inköp till hemmet. Skoj skoj!

Inga kommentarer: