tisdag 15 juni 2010

O-Halt

Ja under helgen som varit har Gs hälta blivit bättre och bättre. Igår var det helt bra och idag har vi faktiskt gått en lite liten runda nu på morgonen. Vi får se hur han traskar och går om ett par timmar. Men under promenaden haltade han inte det minsta. SKÖNT!

Igår tränade jag lite lydnad med Walle. Tanken var att jag skulle få sällskap av K&K. Men den ena hade fått förhinder och den andra kom sent (det visste jag ju i förväg) så mitt träningspass blev på egen hand. Men det gick ju det också.

Ny plats idag. Då blev Walle lite ofokuserad. Ja det hade jag ju räknat med. Körde linförighet förstås men också lite fritt följ. Han går ju riktigt bra emellanåt men ibland tappar han fokus. Verkar vara så att han förväntar sig belöning lite oftare. Då kommer jag att göra lite hipp som happ nästa träning. Belöna ofta ibland och inte alls ibland, ja inte med godis iaf. Han ska ju kunna gå ett helt program utan godisbelöning.

Körde därefter ett par inkallningar. Attans vilken fart och vilka snygga ingångar = framgång i träningen.

Därefter apportering enligt ettan. Vilket ser bra ut, idag helt utan "rullande" av apporten i munnen.

Sen så såg jag ju i söndags att när Walle kommer in med rullen i söket så släpper han den för tidigt troligtvis för att han har för bråttom till figgen i påviset. Det är ju då det serveras GODIS! Så nu ska det tränas att komma in i ingång med rullen innan han får gå på påvis. Då tränar vi det separat, ja alltså inte i samband med söket. Kastar iväg rulle en bit, han hämtar den och kommer in "fot", lämnar på mitt kommando och får belöning. Fasen vad svårt det kan vara då! Efter några "släpper rullen för tidigt" så fick vi till det. Men antar att det måste tränas mera innan jag blir för bestämd att han ska gör rätt i söket. Är ni intresserade av hur vi tränar så titta på Canis TV. Det är numera gratis :)

Efter det här var vi nöjda!

Tog sen ut Loppan för lite träning. Mest miljö då. Stod stilla en stund för att prata med den ena K som kommit. Då skötte sig Loppan alldeles utmärkt. Fast ingen närkontakt då förstås. Hon är riktigt duktig på att sitta stilla och tyst då man står och pratar med nån. Det går iaf framåt med hennes träning och det är skönt!

Idag blir det vila från lydnadsträning. Städning av frysen står på programmet. Vilket väl är mindre skoj!
Kika förresten i på EFIT bloggen för idag är det Ett Foto i Timmen!

Hej Svejs!

1 kommentar:

Annika sa...

Tack för Canis-tipset! Ska kolla in sidan!
Tror sök är perfekt för lilla Loppan! Många hundar blir mycket mer sociala och mindre reserverade av det!
Ha det gott!