måndag 24 maj 2010

Jobbarhelg

Ja då har man jobbat sina 3 helgnätter. Sen blir det iaf ledig nån helg framöver. Inte så långt till sommarsemester heller. Vecka 25 börjar jag min semester, det ska bli himla skönt. Min kropp behöver verkligen en lite längre vila.

Hunderiet har legat nere över helgen. Av förklarliga själ. I lördags hade jag planerat att köra sök med mina vänner K&K med tillhörande hundar. Men kom på att jag skulle få besök av en Gandalfvalp då. Så söket ställdes in, jag klev upp i god tid och tänkte att jag får väl sova lite mera i kväll innan jag ska iväg på jobbet igen. Tror ni då att de som skulle komma dök upp? Nepp och inte hörde de av sig heller. Lite besviken blir man ju allt i det läget. Dessutom missade jag en behövlig sökträning. Det kanske grämer mig mest :(

Ikväll blir det lydnadskurs igen. Ska bli skoj! Apportering och ställande under gång stod på dagens program. Men var tog den utlovade platsliggningen vägen?

Ja apportering enligt Lkl I har vi klar och kursledarna tror att vi skulle få en 10:a på det momentet. Skulle väl vara bra det isf. Jo apportera är han ju bra på Wallemannen. Fast ett fastare grepp om apporten kan ju önskas.

Så till ställandet då! Det är ett moment som Walle är urkass på. Han liksom fattar inte hur/vad han ska göra. Sen är han ju så att han vill vara med mig mest hela tiden då kan det ju bli svårt att stanna och stå kvar då matte går iväg. Jo då vi har tränat så att jag stannar NÄRA också. Här behöver jag tips hur jag ska få poletten att trilla ner hos grabben.

Ja den utlovade platsliggningen varje gång liksom uteblev den här gången. Det som vi verkligen behöver träna på.

Ja det är väl bara att nöta vidare på momenten och hoppas att jag tar mig i kragen och anmäler till tävling.

Efter kursen tog jag ut Loppan på planen för lite träning. Få bort nosandet var det primära. Med godis och klicker gick det rätt så bra! Sen så har vi ju testat lite på hopp över hinder och det gillar hon ju skarpt. Så när hon såg hindret så blev hon själaglad. Men inte dit direkt då. Utan först lite "komma in i fotposition". Jag gör som jag gjort med Walle. Backar till hon är rätt vid mitt vänstra knä, tar ett steg åt höger. Vips så är man i rätt läge då. Eftersom Loppan precis som sin far går lite snett så blir det kast med liten belöningsboll snett bakåt vänster. Att få boll eller kong som belöning kanske är det absolut bästa som finns. Sen gick vi till hindret. Uthopp med hjälp av kastad boll. Då går inlärningen snabbt som bara den.

Den här lilla hunden har ett fantastiskt temperament. Arbetsvillig, älskar belöningar i form av leksaker, tempo i kroppen, snabb som Ville vessla och envis som bara en liten Loppa kan vara!

Behöver jag säga att hon var trött när vi kom hem.

I möra blir det lite socialisering i stan för Loppan.

1 kommentar:

Irene´s hem och trädgård sa...

Vilken fin hemsida & blogg du har gumman:)) Kram