måndag 10 maj 2010

En mycket klok hund i sina bästa årBilden är från april då snön fortfarande låg kvar

Gandalf är min stolthet min kung! Han är så himla klok. Han har ett tydligt och bra hundspråk. Att se honom leka med och fostra sin dotter är en fröjd för ögat. Till och med husse är imponerad. Under vintern har här varit ett stök och bök med alla hundarna eftersom det varit så himla mycket snö. Bara promenader inga lösa hundar för lek. Men nu är gården snöfri och staketet lagat.
Loppan och Gandalf trivs bäst tillsammans och då får de såklart vara ute på gården samtidigt. Loppan har varit lite osäker i sitt umgänge med andra hundar, gärna utmanat och muckat lite. Men på den kungen biter det liksom inte. Hon har stirrat honom i ögonen och sagt "Kom igen för en fight". Men han har bara lugnt gäspat åt henne och vänt sig bort. Hon har tryckt sig mot hans manke och sagt "Kom igen för en fight". Han har lugnt vänt sig bort. Varje gång hon har försökt har han lugnt och sansat med ett tydligt hundspråk sagt. Ta det lugnt jag vill inte tjafsa och jag är snäll och full pålitlig. I deras lek har han lagt sig på rygg och blottat hela sitt bröst. Liksom för att visa henne att jag är inte farlig. Till slut har även hon vågat gjort samma sak. Han lär henne så himla mycket att man blir nästan rörd.
Igår så lekte de ute på gården då husse städade i trädgården. De sprang omkring och busade tills tungorna nästan hängde i marken. Helt slut båda 2. De vilade en stund under rosenbusken. Sen drog den lilla damen igång ett grävande. Vi låter dem hålla på, hål kan fyllas igen. I hålet gömde hon en tennisboll. Förmodligen gömde hon den för Gandalf. Hon styrde på med bollen så till slut blev han nyfiken. "Vad har hon där i gropen?". Då han kom för att titta så tog hon bollen och drog iväg som en avlöning. Han efter förstås. Hon hade fått som hon ville. Fått igång honom på buslek igen.
När han blev trött och la sig att vila och för att kolla vad husse höll på med. Ja då sprang hon det fortaste och närmaste hon kunde förbi honom. "Kom igen, mera bus!". Tycktes hon säga. Ja han var förstås inte sen att hänga med.
Behöver jag säga att de båda sov som 2 stockar hela kvällen, Loppan till och med snarkade :)
De här 2 vaktar inte gården och skäller ute, tyst och lugnt för oss och grannarna. Loppan hon gör väl som Gandalf hon, Han har ju aldrig skällt på gården. Jo åt Hemglassbilen, den tål han inte höra! Men vem gör det?

Walle och Diva tillbringade också ett par timmar i trädgården. Där sker leken på Divas villkor hon är diktatorn som styr honom med järnahand. Han finner sig fint i det minsann. Senare på kvällen fick Diva och Walle åka inlines med husse. Då går det undan kan man säga!


Hej svejs!


PS Har ni inte läst den här boken så gör det!

1 kommentar:

Christina sa...

Hoppsan hejsan!
Det går att kommentera också ;))