torsdag 4 mars 2010

Ja då var denna vecka slut

Ja iaf nästan. I möra är det redan fredag. Dagarna blir längre och hundpromenaderna likaså. När vädret är så här fint vill man ju aldrig gå in.

Ikväll har jag varit och miljötränat med Loppan. Gått en prommis runt Lillfjärden. Flera hundmöten. Det grejar hon galant :-) Bryr sig inte om andra så länge de inte bryr sig om henne vill säga. Drar nån igång är hon inte sen att haka på. Hon är väl inte terrier för intet. Men hon är också himla lätt att bryta där. Gandalf han struntar i andra hundar, Walle också, Diva blir galen och Loppan struntar i dem så länge de struntar i henne.

Sen så har hon blivit himla duktig på att gå fint vid min sida utan att dra i kopplet det minsta. Klickerträning det är bra det. Lättlärd är hon. Fast ibland lite het, alltså hon har lite för bråttom. Men hellre det än nån slö en som inte orkar vara alert och hänga med.

Med Walle tragglar vi på med apporten. Ska nog gå en kurs i tävlingsapportering. Klicker förstås. Planer finns även för en kurs med gammelgubben Gandalf. Vi får se vad tiden räcker till.

Hejsan svejsan ;-)

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Hallå där...Trevlig helg önskar vi er!
Klart vi ska åka på utställningar, väntar på att få komma till frissan med Hero...sen så!
Vi kanske kan ta en promenad runt Lillfjärden nån kväll tillsammans...skulle vara kul att få sällskap...behöver gå med lillfnutten med!
Må så gott!

Anonym sa...

Du är så himla duktig med dina hundar, jag har fullt sjå att hinna med två jag!!!!! =)
Jobbar med apportering jag också, med Roy då, tog en privatlektion på Dala Hundservice , på 10 min hade dom mig o Roy att fatta, med klicker då så klart, nu tycker han att det är skitkul, det är inte ett klart moment än, men vi jobbar på.
Ha det bäst.
Annika o Roy

Anonym sa...

Ser att vi kommer att ses oftare i utställningsringen i sommar. Kul! Det är ju faktiskt några intressanta i år. Annika S