onsdag 17 februari 2010

Lite träning

Tog med Walle och Loppan till stan härom kvällen. Promenad med Loppan runt Lillfjärden. Dottern tränade hockey under tiden så då passade ju stället att promenera på bra. Syns verkligen att jag fuskat med miljöträningen av henne. Men hon är riktigt rolig för hon är en skvallrande hund. Hon bryr sig inte om att skälla eller bete sig illa på nåt sätt utan när det dyker upp nåt som gör henne osäker så skvallrar hon :) Likadant gör hon här hemma. När de andra skäller vid dörren då det kommer besökare så springer hon dit sen tillbaka till företrädesvis mig och skvallrar. Kul att se att hon inte tagit efter de andras olater i hemmet! Hon skötte sig fint på promenaden, drar inte i kopplet utan går gärna vid min sida. Men lite osäker är hon allt. Nu blir det mera träning för henne.

Sen tog jag Walle på en runda mest för uppvärmning för jag tänkte faktiskt träna lite lydnad på den stora parkeringen vid ishallen. Efter en runda på ca 20 min så var vi tillbaka till hallen för lite träning då.

Inkallning; ja inte har han världens snabbaste fart precis.. Men han är ju inte den typen av hund som har bråttom nån gång. Han håller samma fart mest hela tiden, så det kanske är ok.
Läggande under gång; blir bättre och bättre.
Ställande under gång; funkar rätt ok.
Fria följet går MYCKET bättre än linförigheten. Ja det ä väl iofs bra.

För att vara så himla länge sedan vi tränade så gick det bra! Störningar var det också i form av människor som kom och gick över parkeringen i omgångar. Ja folk bryr han sig inte om iaf. Sen kan jag ju inte säga att det var det roligaste jag gjort på länge. Saknar sökträningen som bara den. Men snart kanske det kommer en vår så vi kan träna i skogen iaf!

Sen till en sak som gör mig så jäkla förbannad. Debatten om damhockeyns var eller icke vara i OS. Va fan skulle det göra om resultaten är ojämna? I herrarnas hockey har det ju inte alltid varit jämna lag eller hur. Inte nu heller. Kanada - Norge slutade ju 8-0, borde vi lägga ner? I skidskytte så var det ju bara ett visst antal åkare som gick till "final" kanske man ska lägga ner det som en OS- gren för det är för stor tidsskillnad mellan den första och de sista där också. Låt tjejerna tacklas så blir det lite "mera" att se kanske. Men vem är det som vill stoppa OS-drömmar för ett antal tjejer? Jag skulle tro att den som startat debatten inte är en kvinna. Däremot kan jag tycka att det är dags för vissa spelare i laget att "ta ut pension" och lämna plats för en ny generation. Den bästa femman är ju de spelare som är det yngsta, födda -91. Sverige har ju dessutom vunnit sina 2 första matcher. Heja Damkronorna!!!

Grattis Björn Ferry till ditt GULD!!!!

Hade!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Hej Christina och de fyrbenta!
Angående Loppan - så är det som du sa - bara träna på. Alicia har gått in och ut i "spök"-beteendet och kan ena dagen vara frimodigheten själv till att nästa dag tycka att något annat är skitläskigt. Men snacka om inlärningskurva - fyra repetitioner och hon fattar och sedan är det bara att befästa ytterligare.:-) Det där med Walles brist på fart, känns också igen - Tikko ser inte heller anledning till att skynda - "ja, jag är ju på väg, räcker inte det..." tycks hon säga när man försöker få upp hennes fart. Stor kram från Skåneland.

zabina sa...

Ha det bra,nu kommer det mer vitt från han däruppe tar det aldrig slut.....